“Исторически парк” започва да организира Международен фестивал на традиционната храна
с. Неофит Рилски/Варна. "Исторически парк" организира първи Международен фестивал на традиционната храна, съобщиха от туристическата забележителност във варненското село Неофит Рилски. Фестивалът ще се...
Виртуози в кухнята от Варна, Добрич и София отварят кулинарна академия в Слънчев бряг
Слънчев бряг. Най-новата кулинарна академия в България отваря врати в Слънчев бряг на 24 януари 2020 година. Тя е по идея на шеф Анатоли...
Ути направи 10-килограмово Харманлийско кюфте за празника на Старопрестолната столица
Велико Търново. Популярният готвач Ути Бъчваров направи от телешко месо 10-килограмотно вкусно кюфте. Това стана по време на празника на Велико Търново, на събитието...
В този български град си похапват от най-вкусните и пресни италиански сирена
Висококачествената стока се зарежда веднъж месечно и пътува хиляди километри - от най-малкия търговец в Италия до трапезата на добричлии и клиентите на "Аморе...
Кулинарна демонстрация откри мидения и рибен фест в Каварна (снимки)
Каварна. С морски специалитети и много настроение започна „Миден и Рибен Фест 2019“. Стари каварненски рецепти оживяха в ръцете на майстор-готвачи в кулинарна демонстрация...
Силвена Роу: Вечеря без десерт е като секс без оргазъм
С тази фраза започва нейният път към върха на висшата кулинария. Вижте разказа на тази знаменита жена от първо лице
Не е тайна, че шеф...
Брилянтен кулинарен екип от Варна покори Солун
Варна. Шеф-инструктор и студенти на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт взеха участие в 11-тото Южноевропейско кулинарно състезание, което се проведе...
Готвачи от Албена заимстваха опит от свои колеги в Елзас
Албена. Петима от топ готвачите на ваканционно селище „Албена“ осъществиха опознавателно посещение на област Елзас, за да заимстват опит от свои колеги в европейската...
Звездният шеф Симеон Николов се завръща в HRC Culinary Academy с тематична вечеря и...
София. С гордост споделяме за изключителния успех на специалната тематична вечеря From Farm to Table, проведена на 19 ноември 2024 г. в нашия учебен...
Средиземноморски ресторант в Банско отново признат за посланик на италианското качество
Банско. Италианската търговска камара в България връчи почетните плакети за 2020 г. на сертифицираните с марка за качество „Италианско гостоприемство“ ресторанти. Официалната церемония по...