Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Банско представи кулинарните си възможности на туристическото изложение в София

Банско представи кулинарните си възможности на туристическото изложение в София

София/Банско. Банско представи своите кулинарни традиции. Това стана на най-голямото международно туристическо изложение в България - "Ваканция и СПА Експо". Лично Малин Бистрин -...
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи

Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи

Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова София. България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (JeuneRestaurateurs). Владислав Пенов...
България се присъеднява към JRE-Jeunes Restaurateurs

България се присъеднява към JRE-Jeunes Restaurateurs

Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев ще бъдат анонсирани пред международната общност на JRE като посланици на богатото кулинарно наследство на България София. По...
16 февруари на GastronomiX в София: Денят на сладкарството и шоколатиерството

16 февруари на GastronomiX в София: Денят на сладкарството и шоколатиерството

София. Съкровищница от знания за всеки с интерес в сладкарството и шоколатиерството. Така можем да бъде определен последния ден на GastronomiX – 16 февруари....
Шеф Манчев: До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен

Шеф Манчев: До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен

Истанбул. "До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен. Срокът е реалистичен.", заяви пред Bgtourism.bg в Истанбул шеф Иван Манчев. Той...
Наградиха победителите в конкурса „Най-вкусни станимашки сармички“

Наградиха победителите в конкурса „Най-вкусни станимашки сармички“

Асеновград. Атанаска Костадинова е майсторът, който си извоюва първата позиция в най-апетитния конкурс, обявен от община Асеновград – „Най-вкусните станимашки сармички“. Дамата печели шампионското...
Шарена палитра от кулинарни иновации представиха студентите от Институт по кулинарни изкуства

Шарена палитра от кулинарни иновации представиха студентите от Институт по кулинарни изкуства

Варна. Проведе се поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни изкуства...
Щафетно бягане в курорта Св. св. Константин и Елена за европейската седмица на спорта

Ренесансово докосване в курорта “Св. св. Константин и Елена”, организират вечеря и изложба на...

Св. св. Константин и Елена. На 03.02.2024 г., от 19:00 часа, к.к. “Св. св. Константин и Елена” предлага възможността да се потопите в света...
Български шеф готвач прави СПА почивките в Сапарева баня по-здравословни и желани

Български шеф готвач прави СПА почивките в Сапарева баня по-здравословни и желани

Сапарева баня. “Обожавам да приготвям дивеч и меса, които изискват зреене в марината. Генетичната ми заложба са българските традиции, дух и култура. Именно за...
Министър Динкова посети Баският кулинарен център

Министър Динкова посети Баският кулинарен център

Сан Себастиан. Аромати, богатство от вкусове и кулинарно изкуство. Това представиха 8 мастър шефс на официалната вечеря по време на 8-ия Глобален форум за...