Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

Днес и утре в Банско ще се проведе кулинарно събитие, единствено по рода си за България

Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще изненада любителите на изисканата кухня с уникално за България събитие в своя ресторант Коме Прима на 18 и 19 март 2022 г. Шестима легендарни готвачи с общо осем звезди Мишлен ще гостуват с невероятно кулинарно шоу в откритата кухня на средиземноморския ресторант в луксозния хотел.

Изключителните френски готвачи Тиери Драпо, Жоел Сезари, Жан-Батист Натали, Ален Карон и Патрик Джефроа и испанският готвач Сержи Арола ще подготвят необикновено шестстепенно меню, като всеки от шестимата готвачи ще представи по едно ястие.

Вечерите на 18 и 19 март ще бъдат съчетани с висококачествени френски и италиански вина, и шампанско, предоставени с любезното съдействие на дългогодишния партньор на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – БНК, лидер на местния пазар и вносител на най-качествените марки от Европа. В допълнение на двете кулинарни вечери, които ще се състоят в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, на 19 март някои от звездите ще пренесат кулинарното изкушение за душата в ресторант VIP Room, намиращ се на Бъндеришка поляна, като събитието там ще се състои на обяд.

От 21 март отпада изискването за „зелен сертификат“ за всякакви дейности в България (заповед)

Опитът на готвачите е повече от впечатляващ. В кухнята на Тиери Драпо, родом от Вандея, преобладават ястия от регионите на Франция, които той често посещава. Тиери знае как да съблазни с красива, богата и изобретателна местна кухня в неговия ресторант и хотел с две Мишлен звезди, в Сент Сюлпис-льо-Вердон.

Повишават възможностите на туристически компании в България с ваучери за дигитално развитие

Главен готвач и собственик на хотел-ресторант La Chaumière във френския град Дол, Жоел Сезари съчетава в своята кухня традиционни продукти, приготвени в модерен стил. Той превръща обикновеното в оригинално и внимателно проектира всяка чиния. Шеф Сезари избира най-добрите продукти за своите клиенти, не само от региона на Юра, но и от целия свят.

С богат международен опит и няколко впечатляващи референции, Жан-Батист Натали е известен като най-младия готвач, получил Мишлен звезда за своя ресторант Hostellerie La Montagne в Коломби-ле-Деу-Еглисес. Неговият стил е вдъхновен от дивата природа с неподправени аромати, а призванието в живота му е да е разказвач на вкусове.

Прочут с креативната кухня в ресторанта си с две Мишлен звезди LAB By Sergi Arola в Синтра, шеф Сержи Арола се откроява на кулинарната сцена със страстта си към музиката. Той е китарист в испанска рок група и е известен още като „шеф рок звезда“.

Bgtourism.bg продължава да бъде най-четената туристическа медия в България

Родом от Париж, Ален Карон е кулинарен експерт, живеещ в Нидерландия. Заедно със семейството си управлява ресторант и кафене – Café Caron и Petit Caron. Той е написал и 15 готварски книги. С дългогодишния си опит, Карон със сигурност ще впечатли гостите на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско.

Шеф Патрик Джефроа ръководеше ресторант L’Hôtel de Carantec Patrick Jeffroy, за който получи две звезди Мишлен през 2002 г. Стилът му на готвене се описва като дързък и предизвикващ, усъвършенстван в хода на кариерата му. Той обича да включва страстта си към изучаването на света, създавайки комбинация от изобретателност и класицизъм във всяко ястие.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA