Slide
Slide

София. Bgtourism.bg продължава да бъде най-посещаваната туристическа медия в България. Резултатите на световния и независим брояч alexa.com, който е собственост на компанията „Амазон”, днес категорично показват, че и след зимния сезон Bgtourism.bg е начело пред всички останали български сайтове за туристически новини. В условията на извънредната ситуация в страната, медията затвърди водещата си позиция като основен и надежден източник на актуална информация, както и желан партньор сред представителите на бизнеса.

Собствениците на онлайн медии нямат възможност да влияят върху резултатите на глобалните броячи. IT специалисти предупреждават, че в днешно време все повече редактори на сайтове инсталират плъгини, с които има възможност да се манипулират прочитанията на отделните публикации. Целта е да се заблудят потребителите и собственици на бизнеси, че уеб страниците имат големи аудитории и новините са прочетени от десетки или стотици хиляди, но реалността е друга.

Ежегодно медията продължава значително да увеличава своята аудитория, а наскоро

Bgtourism.bg мина и бариерата от 4 милиона уникални потребители

от основаването си през 2018 г., според Google Analytics.

В България най-голямата аудитория на Bgtourism.bg е в област София, като страницата е посетена от близо 1,7 милиона устройства (компютри, лаптопи, таблети, телефони). В ТОП 5 са областите Варна, Бургас, Пловдив и Добрич. 77, 28% от публиката е от цялата страна, а близо 23% от българи, които живеят, работят и учат в чужбина.

Списанието на Bgtourism.bg вече e и във VIP салоните на морските ни летища

Последните данни във фейсбук също са безапелационни в полза на Bgtourism.bg. Данните показват, че няма значение броя на последователите, а до колко страницата е търсена като източник на информация и хората са ангажирани с коментари и реакции с емотикони.

През отминалия месец сме достигнали до близо 650 хиляди души,

а само за последната седмица с публикациите ни във фейсбук страницата са ангажирани близо 56 000 потребители.

 

Тези данни потвърждават нашата последователна политика и устойчиво развитие. Всъщност това са само цифри. Зад тях стои огромен ежедневен труд, на който Вие читателите имате възможност ежедневно и реално да проследявате нашата работа.

Хубаво е, когато тези цифри ни показват, че сме на прав път. Те ни показват и хоризонта, който ние искаме да постигнем, но най-важното е, че през всички тези години ние спечелихме не само Вашето внимание, но и огромно доверие. Многобройните писма, които получаваме, че сме били полезни на читателите с информацията си, която публикуваме, са най-добрата оценка за нашата работа, но и осъзнаваме, че това е огромна отговорност! Благодарим Ви за срещите, които проведохме по време на изложението „Ваканция и СПА Експо“ и за думите Ви, че

медията продължава да бъде бърз и надежден източник на информация в туристическата сфера.

А в условията на световна пандемия и военни действия в Украйна, когато туризмът е един от най-потърпевшите сектори, Вие разчитате да бъдем верен ориентир както за обществото, така и за туристическия бизнес, да продължим да имаме активното и безпристрастно отношение към всички теми, свързани с българския туризъм.

Данните са към 8 март 2022 г.

Сподели публикацията