Илин Димитров, снимка БНТ
Slide
Slide

София. Председателят на Комисията по туризъм към Народното събрание – Илин Димитров, информира представителите на туристическия бранш в страната, че се започва работа по изготвянето на нов Закон за туризма.

„Стремежът ни е да поправим пропуските и несъвършенствата на настоящия, както и да модернизираме и хармонизираме нормативната база в сферата, за да дадем нов тласък в развитието на туризма, който бе сред най-потърпевшите икономически сектори през последните две години не само в България, но и в световен мащаб“, пише Димитров.

Bgtourism.bg продължава да бъде най-четената туристическа медия в България

„Бихме искали да поканим всички Вас да се включите в бъдещия Обществен съвет и работните групи, които ще сформираме по направленията – туроператори, хотелиери, ресторантьори, екскурзоводи и планински водачи. В следващите месеци предвиждаме широко обществено обсъждане, към което очакваме да се включите с конструктивни идеи и предложения, в качеството си на представители на всички съществуващи подразделения и елементи на сектора“, посочва още експертът в парламента.

Неговите надежди са работата по изработването на новия Закон за туризма да бъде ползотворна и в интерес на цялото общество.

Сподели публикацията