Радка е новият MasterChef на България, Николай и Лора се представиха достойно!
София. Новият MasterChef на България е Радка Булман. Тя е на 37 години от Девня и получава голямата награда от 100 000 лева в...
България се присъеднява към JRE-Jeunes Restaurateurs
Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев ще бъдат анонсирани пред международната общност на JRE като посланици на богатото кулинарно наследство на България
София. По...
“Черноморска кухня”: Грилован паламуд от шеф Димитър Дичев
Юни е! Морските деликатеси все по-често присъстват в нашето меню. Днес ви представяме една оригинална рецепта на шеф Димитър Дичев от Пловдив, който заедно...
Този уикенд: Свежи стриди влязоха в средиземноморското меню на СПА хотел в Сапарева баня
Сапарева баня. Средиземноморският начин на хранене е прочут извор на дълголетие. Той е популярен в страни като Италия и Гърция, но днес е част...
Преди старта на сезона: Нараснало е търсеното на замразени печива и десерти, класическите кроасани...
София. Класическите кроасани и мини денишите със сладко са най-търсени на блок масите в хотелите у нас, съобщи Йордан Абрашев - собственик на компанията...
Студентите от Институт по кулинарни изкуства впечатлиха преподаватели и публика с кулинарни иновации
Варна. Днес се проведе поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни...
Български готвач е №1 при ястията в кулинарно събитие на остров Мадейра
Варна. Главният готвач на Грифид хотели Петър Йоргов приготви най-вкусното ястие и бе отличен с първо място по време на специализираната работилница Fine World...
Bgtourism.bg е в кухнята на пицария “Бранди” – домът на пица “Маргерита” в Неапол...
Неапол. В Неапол има над 24 хиляди пицарии. Тук е най-старата пицария в света, но сега сме в пицарията, където през 1889 г. (само...
Бургас кани гости на гастрономически туризъм
Бургас. Представители на отдел "Туристически политики и дейности" в Община Бургас се включиха във втората гастрономическа онлайн вечеря, организирана от Международния център за вина...
За втори път във Варна организират масово правене на пица
Едно от най-масовите и вкусни благотворителни събития на Варна се завръща
Варна. Фурните за „Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“, организирано от шеф Анатоли...