Slide
Slide

София. Новият MasterChef на България е Радка Булман. Тя е на 37 години от Девня и получава голямата награда от 100 000 лева в кулинарното тв реалити. Лора Капустина от Добрич и Николай Бойков от София се представиха изключително достойно, като също заслужаваха да триумфират с големия приз.

Преди старта на първи кръг 26-годишната красавица от Добрич даде заявка, че ще „разведе журито из България“ с менюто си. За предястието си тя почерпи вдъхновение от Добруджа и опита да смае журито с филе от калкан и алтернативна картофена салата.

Лора трансформира рецепта за гювеч от родния си край в модерно ястие – свински врат върху канапе от карамелизирани ябълки и крем от ядка на кайсия с конфитюр от сини сливи. Шеф Силвена Роу определи ястието за „най-добрата солена чиния“ на Лора за цялото състезание.

Десертът, с който Лора реши да завърши менюто си, е грис халва с биволско мляко и българска роза. Всеки от финалистите в Masterchef получи подкрепата на най-близките си на терен. Кулинарката от Добрич аплодираха майка й, баща й и нейният приятел.

И тримата проявиха голяма воля и въображение, но Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу решиха наградата да отиде в ръцете на Радка, която на финала на предаването заяви, че това ще бъде нейния билет обратно да се върне в родината си. „Мечтите се сбъдват“, сподели още новият победител.

Радка Булман е на 37 г. от Девня. Живее в Австрия и е касиер. Работила е като чистачка на 4 места. Женена е за австриец и гледа бебето си, а най-голямото й удоволствие е да гледа кулинарни предавания. Влиза в MasterChef, за да покаже какво може в най-голямата кухня в България, а след това да отвори рибен ресторант във Варна или София.

Сподели публикацията