Slide
Slide

Варна. Главният готвач на Грифид хотели Петър Йоргов приготви най-вкусното ястие и бе отличен с първо място по време на специализираната работилница Fine World Days Week, организирана на остров Мадейра от водещия немски туроператор DER Touristik, част от концерна REWE Group.

Събитието събра международен екип от 39 готвачи, които да създадат вкусни ястия, интерпретирайки и съчетавайки автентична кухня от цял ​​свят.

Какво биха били красивите гледки без ястие или питие, което да подчертае залеза над океана. Потопени в завладяващия свят на кулинарията и обединени от общата страст и безбройните вкусовете, готвачите сътвориха феноменални ястия впечатлявайки гости и организатори.

Сред изявените участници беше и един от топ готвачите на България – Шеф Йоргов. Той е основател на Българска Асоциация за Кулинарна Култура и запален посланик на кулинарното изкуство сред младите готвачи, както и ментор на няколко от най-талантливите от тях.

Йоргов е изцяло потопен в занаята си и е изключително щастлив от това да вижда другите да се наслаждават на „произведенията“ му, както и да ги вдъхновява да създават свои собствени  шедьоври. До новото признание на остров Мадейра той достигна, след като приготви:

ПАТЕШКО МАГРЕ С MЕД ОТ КРЪВЕН ЗДРАВЕЦ И TUBER UNCINATUM, ПРИГОТВЕНО СУ ВУД И ОПУШЕНО С ЧИПС ОТ ХИКОРИЯ, ЧЕРНА ЛЕЩА БЕЛУГА С БРУНОАЗ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ, RAW WILD BROCCOLI В МАСЛО, КЛОНКА ОТ КЕСТЕНИ, КРЕМ ОТ МОРКОВИ С ПОРТОКАЛ И БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ, САНГРИЯ СОС.

Както DER Hotels & Resorts, така и гостите на заведението, останаха възхитени от креативността на F&B готвачите.

Сподели публикацията