Slide
Slide

Сапарева баня. Средиземноморският начин на хранене е прочут извор на дълголетие. Той е популярен в страни като Италия и Гърция, но днес е част от кухнята на европейски ресторанти и престижни хотели. Този уикенд шеф Кирил Великов – главен готвач на СПА хотел 103 градуса в Сапарева баня, е подготвил средиземноморско меню, което да впечатли не само настанените гости на хотела, но и посетители на града и местни жители.

Шеф Кирил Великов, готвил за първата дама на Франция, е готов с новото меню на хотел 103 градуса

Менюто включва интересни специалитети, придружавани с безплатна чаша селектирано вино (бяло, червено или розе – по ваш избор), благодарение на партньорите на хотела – изба Катаржина.

СПА хотели в Сапарева баня и Паничище предлагат безплатна уикенд нощувка до края на юли

Този петък – 29 юли, домакините са подготвили за всички гости празнична програма, която включва: аниматор, DJ парти с невероятно озвучаване, фокусник за малки и големи.

Хотел 103 градуса обогати своето СПА меню

От хотела припомнят, че ресторантът работи и за външни посетители, които биха искали да се потопят в разкошното кулинарно приключение от петък до неделя, включително. Хотелът се намира на ул. Германея 39, гр. Сапарева баня. Телефон за резервации: 0886 103 103.

Уикенд меню
29 – 31.07.2022 г.
/петък, събота и неделя/

Кокосова супа ‘’Tom Kha’’
/пикантна Thai супа с миди, скариди и шийтаке/

Тартар от червен тон с авокадо мус
/с каперси, сусамово олио, едрозърнеста горчица и препечени брускети/

Дуо свежи Стриди с пикантни гризини
– 1 бр. прясна с авокадо салца и билково масло
– 1 бр. запечена с Горгонзола

Хрупкав Soft Shell Crab /рак с мека черупка/, поднесен със Срирача майонеза и свежа орзо салата с джинджър

Гьоза със скариди и див лук
/поднесени с Тофу крем и соев сос/

Миди Сен Жак с ризото ‘’Неро Ди Сепия/
/сотирани миди Сен Жак в масло, ризото с мастило от сепия и селъри/

Пълнен цял Лаврак
/с рагу от миди, киноа, маслини, сушени домати, тиквички и кокосов – къри крем/

Сподели публикацията