Мамая, снимка Руслан Йорданов - bgtourism.bg
Slide
Slide

Констанца. Плажуващите и собствениците на търговски обекти в румънските курорти са подложени на сериозен контрол от страна на полицейски служители, пожарникари и компетентни органи, които през отминалия уикенд продължиха да извършват проверки.

От Вама Веке до Мамая над 360 проверяващи следиха за стриктното спазване на мерките за защита на здравето, за да се предотврати и ограничи заразяването с вируса Covid-19, в основните многолюдни райони в окръга, съобщават днес медиите в Констанца.

Скъпи шезлонги и без дистанция на плажа в Румъния, туристите в Мамая са натъпкани като сардини

Глоби са съставени на десетки туристи на плажовете в Ефорие Норд и Мамая, тъй като не пренадлежат към една семейство, а в същото време не спазват необходимата физическа дистанция на плажа помежду си.

Проверени през уикенда са били 199 търговски обекта, като са наложени 184 глоби за нарушение, които възлизат на над 80 000 лева. На 6 клуба в румънските курорти са наложени санкции за близо 25 хиляди лева за липса на материали за дезинфекция, за неспазване на физическа дистанция и др. През юли подобни масови акции наляха в румънската хазна десетки хиляди левове от глоби.

Ситуацията с коронавируса в Румъния става тревожна, като на 15 август северната ни съседка отчете 1 328 нови случая, така потвърдените случаи с Covid-19 вече станаха над 70 000. Смъртните са 3 000.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията