Slide
Slide

Халкидики. Любителската СПА и тенис верига Weekend Tour, която тази година чества 10-годишен юбилей, закри сезон 2023 на кортовете на Рафаел Надал в петзвездния комплекс „Сани Резорт“ в Халкидики. Медиен партньор на тенис веригата е Bgtourism.bg.

В надпреварата се включиха над 150 души, които използват състезанието и като прекрасна възможност за почивка със семейството и приятелите си. Състезателните схеми включваха 40 участници в сингъл мъже, 8 дами за сингъл жени, 16 мъжки и 8 смесени двойки. От тази година турнирите от серията Weekend Tour са валидни за ранглистата на Интерактив тенис, като събитието в Сани бе от категория ITL500.

Турнирът започна с изненада още в първия ден на квалификациите, където французина Флоран Трусел шокира всички надделявайки в два сета над шампиона от 2022 Ивайло Воденски. Французина показа завидни умения от френската школа и след победата си показа, че ще бъде сред фаворитите във финалния ден. Друга голяма изненада бе двусетовата победа на Стефан Стефанов – Чефо над Атанас Кръстилов. Въпреки загубите на Воденски и Кръстилов двамата успяха да се класират за финалната фаза на сингъл, като именно двамата сформираха една от двойките при мъжете.

Bgtourism.bg стартира свой канал във Viber и автоматизиран чатбот

Финалната фаза стартира в неделя сутринта, като за нея се класираха първите двама от всяка група. Големият фаворит още от самото начало на турнира бе Валентин Бонев, който с лекота успя да се класира за своя първи финал в Сани. Именно той успя да отстрани миналогодишния шампион Воденски, а победата над него го класира до финала още в първото си участие в Сани. В другата половина на схемата миналогодишния финалист Константин Станков демонстрира стабилна игра, като първо на четвъртфиналите отстрани французина Трусел, а на полуфинала успя да отстрани Чавдар Михайлов след тайбрек. Този път Станков беше решен на реванш за загубената титла от 2022 и в крайна сметка успя да отвоюва купата от Бонев и да добави в актива си 500 точки за рейтинг листата на Интерактив Тенис.

Бонев също не остана без купа. Заедно с Радослав Томов те стигнаха до финала на двойките мъже и успяха да надиграят двойката Атанас Кръстилов – Ивайло Воденски. Именно Кръстилов и Воденски достигнаха първи до мачбол, който бе пропилян от втория след грешка на мрежатаПоследваха две поредни точки за тандема Бонев-Томовс което спечелиха тайбрека, а с това и титлата.

Започна абонаментната кампания за списанието на Bgtourism.bg

При дамите очаквано купата стана притежание на Силвия Стефанова, която игра безапелационно. Тя направи и дубъл, като стана победител в миксовете заедно с брат си Трифон Стефанов.

Всички финалисти получиха награди от туристическа агенция Елит Травел. По време на церемонията по награждаване мениджъра на Интерактив тенис Ивайло Цанков, изрази своята благодарност към партньори и домакини и съобщи, че се водят преговори от новия сезон събитието да бъде на още по-високо ниво, като част от сериите Мастърс 1000 на Интерактив тенис.

Сподели публикацията