Slide
Slide

Банско. Изключителното Кемпински гурме пътешествие достигна крайната си дестинация в Банско миналата седмица на 28 октомври, където гост готвачите от Grand Hotel des Bains Kempinski St. Moritz и кулинарният екип на шеф Никола Тодоров сътвориха истинска кулинарна магия. Отворената кухня на ресторант Коме Прима се превърна в сцена на невероятна презентация на седем-степенно меню, съставено от първокласни продукти по специално подбрани рецепти и съчетани с премиум френски и италиански вина, подчертаващи и допълващи вкуса на всяко ястие за уникално гурме изживяване.

В изящно декорирания и осветен от свещи ресторант, всички гости имаха удоволствието да вкусят от кулинарните шедьоври на талантливите готвачи – от гурме канапета до сладка експлозия от не един, а два десерта за финал. Ексклузивното меню започна с изискани канапета – маринована сьомга с еспума от халапеньо и юзу, тартар от еленско месо с гъби и червени боровинки и печена целина с трюфел и лешници. Кулинарната магия продължи с амюз буш от лангустини с тиква, ябълки, лимон и хрупкав карамел. Ароматното предястие, приготвено от майстор готвача Йонас Старковски от Сейнт Мориц беше равиоли с рикота спанак и артишок. Любителите на риба се насладиха на сьомгова пъстърва с есетров хайвер, пиемонтска целина и цитрусов сос Бьор блан. Основното ястие бе специалитет на шеф Никола Тодоров – заешки балотин, гъши дроб, панчета, парфе от заешки дробчета, морковена емулсия и картофи конфи. Преди поднасянето на десерта, гостите вкусиха освежаващ бананов сладолед с натурален шоколад, бял трюфел и боров мед. Сладкият финал на вечерята бе неустоима комбинация от тиква и маракуя с бял шоколадов мус, хрупкав шамфъстък и сладолед от солен шамфъстък.

Bgtourism.bg стартира свой канал във Viber и автоматизиран чатбот

Присъстващите бяха приятно изненадани и от добре съчетаните с всяко ястие първокласни вина и шампанско, измежду които и световноизвестното шампанско Никола Фойат и френското розе Рок Ейнджъл Кот дьо Прованс. За подбора и презентацията на вината отново се погрижиха дългогодишните партньори на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – БНК.

Кемпински Гурме Тур започна на 8 септември в ресторант Cà d’Oro на Grand Hotel des Bains Kempinski в известния курорт за зимни спортове Сейнт Мориц със специалното участие на шеф Никола Тодоров като гост-готвач и завърши зашеметяващо в ресторант Коме Прима на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско.

Сподели публикацията