Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Брилянтен кулинарен екип от Варна покори Солун

Брилянтен кулинарен екип от Варна покори Солун

Варна. Шеф-инструктор и студенти на Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт взеха участие в 11-тото Южноевропейско кулинарно състезание, което се проведе...
Какво да търсим във вината ЗНП “Черноморски район”

Какво да търсим във вината ЗНП “Черноморски район”

Варна. Умерено-континенталният климат, силно повлиян от близостта не Черно море, с характерната бризова циркулация, сравнително сухото лято и продължителната и топла есен, определят характерният климат...
В Пловдив ни канят да месим индийски хляб

В Пловдив ни канят да месим индийски хляб

Пловдив. На един впечатляващ кулинарен урок и незабравимо културно преживяване с водещ Прамод Сингх от Индия ни канят на 9 май, от 19 часа,...
Британецът Кийт Кели ще издаде семейна рецепта за пудинг с ягоди и сметана, на 18 май в Пловдив

Британецът Кийт Кели ще издаде семейна рецепта за пудинг с ягоди и сметана, на...

Пловдив. Британецът Кийт Кели ще сподели семейна рецепта за йоркширски пудинг- неизменна част от традиционния неделен обяд в Англия. Това ще стане на 18 май...
В неделя е време за … Миди сенжак със тигрови скариди в сос от пушени домати с черен шоколад

В неделя е време за … Миди сенжак със тигрови скариди в сос от...

Здравейте, приятели на BGtourism.BG! Рецепта №3 от нашата нова рубрика "В неделя е време за …" е тук. Често хората се чудят какво да приготвят...
Пловдив посреща най-голямото кулинарно състезание в България

Пловдив посреща най-голямото кулинарно състезание в България

Пловдив. В Пловдив започва 12-aта Национална кулинарна купа на България 2019 г. Тя ще се проведе този уикенд на 19 и 20 април в...
В неделя е време за … Крем Брюле с Бейлис

В неделя е време за … Крем Брюле с Бейлис

Здравейте, приятели на BGtourism.BG! Вече сме в петата седмица на нашата рубрика „В неделя е време за …“. Тя се радва на голям интерес и...
Десетки варненци се събраха край тигана на Ути в Морската градина

Десетки варненци се събраха край тигана на Ути в Морската градина

Варна. Миди, приготвени от Ути Бъчваров в най-големия тиган в България, опитаха десетки варненци и гостите на града ни. Тази събота във Варна се...
Шарена палитра от кулинарни иновации ще представят студентите от Институт по кулинарни изкуства

Шарена палитра от кулинарни иновации ще представят студентите от Институт по кулинарни изкуства

Варна. Предстои поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи са студентите от Институт по кулинарни изкуства към...
Замириса на … сарми и кюфтета, наближава празникът на Генерал Тошево

Замириса на … сарми и кюфтета, наближава празникът на Генерал Тошево

Второто издание на Фестивала на сармата и кюфтето ще се проведе на връх празника на Генерал Тошево - 8 ноември, четвъртък. Част от празничната...