В неделя е време за … Паста талиателе със скариди и сос от скариди
Здравейте, приятели на BGtourism.BG!
Това е втората рецепта на нашата нова рубрика „В неделя е време за …“. Често хората се чудят какво да приготвят...
Посланиците на Индонезия и Полша ще бъдат специални гости на Street food & Art...
Индонезийски танци ще допълнят екзотичното културно пътешествие
Варна. Посланиците на Индонезия – Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид и на Полша – Н.Пр. Мачей Шимански ще...
Мастършефовете Севда и Станислав разкриват свои любими рецепти в книжка за Никулден
Бургас. Десетки бургазлии изпратиха свои предложения, които да намерят място в новото издание на Община Бургас с рибни ястия, посветено на празника на града...
Шарена палитра от кулинарни иновации представиха студентите от Институт по кулинарни изкуства
Варна. Проведе се поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни изкуства...
Кралица Елизабет Втора си търси нов главен готвач
Лондон. Бъкингамският дворец търси "амбициозен" главен готвач с "изключително високи стандарти", съобщава Т+L. Обявата гласи: "Може да имате опит в първокласни кухни или да...
Интересни нетрадиционни сортове от Черноморския район със Защитено наименование за произход (ЗНП)
Варна. Частта от Черноморския район, в която виреят сортовете, които ще разгледаме е с характерен хълмист релеф, като надморската височина е между 220 и 520...
Посланик и кулинарен гуру шеф представиха в Бургас традиционни ястия от Корея
Бургас. Посланикът на Южна Корея Н. Пр. Джънг Джингю и кулинарният гуру шеф Им Хьонг-су представиха традиционни ястия от своята държава на фестивала "Дни...
Ренесансово докосване в курорта “Св. св. Константин и Елена”, организират вечеря и изложба на...
Св. св. Константин и Елена. На 03.02.2024 г., от 19:00 часа, к.к. “Св. св. Константин и Елена” предлага възможността да се потопите в света...
16 февруари на GastronomiX в София: Денят на сладкарството и шоколатиерството
София. Съкровищница от знания за всеки с интерес в сладкарството и шоколатиерството. Така можем да бъде определен последния ден на GastronomiX – 16 февруари....
Министър Динкова посети Баският кулинарен център
Сан Себастиан. Аромати, богатство от вкусове и кулинарно изкуство. Това представиха 8 мастър шефс на официалната вечеря по време на 8-ия Глобален форум за...