Интересни нетрадиционни сортове от Черноморския район със Защитено наименование за произход (ЗНП)
Варна. Частта от Черноморския район, в която виреят сортовете, които ще разгледаме е с характерен хълмист релеф, като надморската височина е между 220 и 520...
Посланик и кулинарен гуру шеф представиха в Бургас традиционни ястия от Корея
Бургас. Посланикът на Южна Корея Н. Пр. Джънг Джингю и кулинарният гуру шеф Им Хьонг-су представиха традиционни ястия от своята държава на фестивала "Дни...
Шарена палитра от кулинарни иновации представиха студентите от Институт по кулинарни изкуства
Варна. Проведе се поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни изкуства...
Ренесансово докосване в курорта “Св. св. Константин и Елена”, организират вечеря и изложба на...
Св. св. Константин и Елена. На 03.02.2024 г., от 19:00 часа, к.к. “Св. св. Константин и Елена” предлага възможността да се потопите в света...
Министър Динкова посети Баският кулинарен център
Сан Себастиан. Аромати, богатство от вкусове и кулинарно изкуство. Това представиха 8 мастър шефс на официалната вечеря по време на 8-ия Глобален форум за...
16 февруари на GastronomiX в София: Денят на сладкарството и шоколатиерството
София. Съкровищница от знания за всеки с интерес в сладкарството и шоколатиерството. Така можем да бъде определен последния ден на GastronomiX – 16 февруари....
Кулинари ще правят тиквеник-рекордьор в Севлиево
Дължината на традиционния сладкиш организаторите оставят за изненада
Севлиево. С рекорден по размерите си тиквеник Община Севлиево ще изненада всички жители и гости на града...
Млади кулинарни таланти подкрепяни от Албена спечелиха престижна награда
Албена. Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич са сред четирите победителки в националния конкурс „Аз...
Горе ръцете! В Лондон отваря врати ресторант, в който ще ви хранят сервитьорите
Лондон. Излизането на вечеря е удоволствие, защото това означава, че не е нужно да готвите или да миете. В Лондон през следващата седмица ще...
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи
Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова
София. България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (JeuneRestaurateurs). Владислав Пенов...