Кулинари ще правят тиквеник-рекордьор в Севлиево
Дължината на традиционния сладкиш организаторите оставят за изненада
Севлиево. С рекорден по размерите си тиквеник Община Севлиево ще изненада всички жители и гости на града...
Млади кулинарни таланти подкрепяни от Албена спечелиха престижна награда
Албена. Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич са сред четирите победителки в националния конкурс „Аз...
Горе ръцете! В Лондон отваря врати ресторант, в който ще ви хранят сервитьорите
Лондон. Излизането на вечеря е удоволствие, защото това означава, че не е нужно да готвите или да миете. В Лондон през следващата седмица ще...
Вина от сорт Совиньон Блан със ЗНП и ЗГУ “Черноморски район”
Варна. Совиньон блан е бял винен сорт грозде и е един от най-разпространените и търсени в света. Средно устойчив е на ниски зимни температури. Най-добри резултати...
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи
Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова
София. България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (JeuneRestaurateurs). Владислав Пенов...
Преглед на европейския пазар за производство на вино 2021-2022 година
Варна. Производство на вино и мъст в ЕС –2021–2022 г. e 159 милиона хл.
Общото производство на вино и мъст за периода 2021/22 e 159...
Седем съвета за консумацията в жегата
В жегите не се чувстваме добре. Потим се, боли ни главата, чувстваме се отпуснати, не спим добре и ни е трудно да се концентрираме....
Търсят се най-вкусните и автентични бургаски рецепти
Бургас. Остават само броени дни до крайния срок за събиране на най-автентичните и вкусни бургаски рецепти, които ще бъдат издадени в книжка за празника...
Горещи ястия в леден ресторант в Китай
Зимата разпалва въображението за нови удоволствия не по-малко от лятото. И предлага не по-малко сезонни развлечения.
Трябва да имаш истински гореща кръв, за да обядваш...
Как Instagram променя ресторантьорския бизнес?
Има един незаобиколим закон – колкото по-популярен става Instagram, толкова повече снимки на храна ще виждате в интернет.
Шегата настрана.
Все повече ресторанти осъзнават възможностите за...