Горе ръцете! В Лондон отваря врати ресторант, в който ще ви хранят сервитьорите
Лондон. Излизането на вечеря е удоволствие, защото това означава, че не е нужно да готвите или да миете. В Лондон през следващата седмица ще...
Вижте какво ще готвят на Националната кулинарна купа в Пловдив
Пловдив. Ястия от ориз в гювече ще сътворят участниците в дисциплината „Нов прочит на българската кухня“, която се включва за първи път в турнирите...
Звездният шеф Симеон Николов се завръща в HRC Culinary Academy с тематична вечеря и...
София. С гордост споделяме за изключителния успех на специалната тематична вечеря From Farm to Table, проведена на 19 ноември 2024 г. в нашия учебен...
Седем съвета за консумацията в жегата
В жегите не се чувстваме добре. Потим се, боли ни главата, чувстваме се отпуснати, не спим добре и ни е трудно да се концентрираме....
Търсят се най-вкусните и автентични бургаски рецепти
Бургас. Остават само броени дни до крайния срок за събиране на най-автентичните и вкусни бургаски рецепти, които ще бъдат издадени в книжка за празника...
Как Instagram променя ресторантьорския бизнес?
Има един незаобиколим закон – колкото по-популярен става Instagram, толкова повече снимки на храна ще виждате в интернет.
Шегата настрана.
Все повече ресторанти осъзнават възможностите за...
ADOR отваря вратите си за гастрономическата магия на френския шеф-готвач Матьо Шаруа
Кулинарно пътешествие от Лион до София среща на две култури, два стила и един безупречен вкус на 21 ноември в InterContinental Sofia
София. Тази вечер...
Проект “Море и вино” с участие на фестивала “Вино и храна”
Варна. Международното изложение Фестивал “Вино и храна‘‘ се провежда за единадесета поредна година през месец юни в град Варна. Регионални винарски изби, изби от цялата...
Преразглеждане на системата на ЕС за географските означение (ГО) за вина и спиртни напитки
Варна. През май 2022 г. в свое писмо за определяне на ресора председателят на Комисията г-жа Фон дер Лайен възложи на комисар Войчеховски да „потърси...
“В неделя е време за …” Пилешко филе с прошуто
И този уикенд кулинарната ни рубрика „В неделя е време за …“ е в кухната на един от най-добрите готвачи в България – шеф...

















































