Севда Димитрова

Бургас. Десетки бургазлии изпратиха свои предложения, които да намерят място в новото издание на Община Бургас с рибни ястия, посветено на празника на града – Никулден. Мастършефовете Севда Димитрова и Станислав Райчев също ще зарадват бургазлии и гости с нестандартни, но изпитани рецепти, сред които пастет от паламуд и бърза туршия от тиквички, много вĸycнa здравословна рецепта от цapcĸaта pибa Фагри, приготвена на тиган с гриловани сезонни зеленчуци и сос от праз.

Станислав Райчев

Професионалистите от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ се включват с ароматните и апетитни рецепти „Скумрия на фурна с тиква и зеленчуци“ и „Риба в бекон и листа от лапад“. Новата книжка ще се раздава безплатно в Деня на Бургас – 6 декември.
Преди седем години Община Бургас за първи път събра 22 типични местни кулинарни ястия в рецептурника „Вехти бургашки гозби“. Книжката се радва на голям интерес и тиражът й бе изчерпан светкавично. Затова Община Бургас продължава добрата традиция, но със съвсем нови кулинарни предложения.

* Най-търсеното кулинарно издание с морски рецепти вече е в печатницата. Бургазлии и гости на града ще го получат безплатно на Никулден.