Slide
Slide

Дължината на традиционния сладкиш организаторите оставят за изненада

Севлиево. С рекорден по размерите си тиквеник Община Севлиево ще изненада всички жители и гости на града по време на XV празник на тиквата, който ще се проведе от 9 до 14 октомври.
И тази година по традиция майстор-готвачите на Севлиево ще приготвят тиквеника-рекордьор и той ще бъде представен на 12 октомври пред хотел „Севлиево плаза“, когато всички гости на празника ще могат да похапнат от сладкото изкушение. След като миналата година тиквеникът беше с дължина от 299 метра, на предстоящите празници организаторите ще надминат себе си и ще зарадват всички посетители с още по-дълъг тиквеник. А какъв точно ще бъде размерът му, предстои да разберем само след броени дни на Празници на Севлиево 2019 г.
Припомняме, че за 299-метровия тиквеник миналата година бяха използвани 65 килограма кори за баница, 130 килограма тиква, 22 килограма захар, 16 килограма орехи, 24 литра олио, половин килограм канела, 200 грама ванилия и 12 килограма пудра захар за поръсване. На майстор-готвачите им отне близо седмица, за да се справят с нелеката задача да направят уникалната баница с тиква.
Кулинарите вече са запретнали ръкави, за да представят един още по-голям и невероятно вкусен тиквеник тази събота.

Сподели публикацията