Проект “Море и вино” с участие на фестивала “Вино и храна”
Варна. Международното изложение Фестивал “Вино и храна‘‘ се провежда за единадесета поредна година през месец юни в град Варна. Регионални винарски изби, изби от цялата...
Вижте какво ще готвят на Националната кулинарна купа в Пловдив
Пловдив. Ястия от ориз в гювече ще сътворят участниците в дисциплината „Нов прочит на българската кухня“, която се включва за първи път в турнирите...
Шеф Дарил Шулар с ексклузивни майсторски класове в Кулинарна Академия HRC и специална тематична...
София. С радост съобщаваме, че прочутият шеф Дарил Шулар ще посети България за поредица от ексклузивни кулинарни събития, включващи два затворени майсторски класа „Discover...
Преразглеждане на системата на ЕС за географските означение (ГО) за вина и спиртни напитки
Варна. През май 2022 г. в свое писмо за определяне на ресора председателят на Комисията г-жа Фон дер Лайен възложи на комисар Войчеховски да „потърси...
“В неделя е време за …” Пилешко филе с прошуто
И този уикенд кулинарната ни рубрика „В неделя е време за …“ е в кухната на един от най-добрите готвачи в България – шеф...
Албена организира гурме-вечер „Водата среща въздуха и земята”
Албена. В събота от 19 часа във VIP Lounge ресторанта на Фламинго Гранд Хотел & Спа 5* готвачи от курорта ще предложат гурме-меню на...
Великден наближава, време е за оригинална рецепта с агнешко
Агнешкото е един от основните акценти на трапезата по време на Великденските празници. Тази седмица екипът на BGtourism.BG ви поднася интересна рецепта, която пристигна...