Slide
Slide
И този уикенд кулинарната ни рубрика „В неделя е време за …“ е в кухната на един от най-добрите готвачи в България – шеф Станислав Петков, който е част от екипа на петзвездния хотел Астор Гардън в курорта „Св. Св. Константин и Елена“.

Пилешко филе с прошуто

(Пилешко роле, пълнено със сушени домати, крема сирене гарнирано с ориз меланж (бял и червен ориз) и запечен карфиол със сос от сирена и сметана)

Необходими продукти:

пилешко филе -0,200 гр.
Червен ориз – 0,020 гр.
Бял ориз -0,020 гр.
Масло -0,030 гр.
Карфиол – 0,050 гр.
Сметана – 0,120 мл.
Синьо сирене – 0,020 гр.
Топ.пушено сирене – 0,020 гр.
Пармезан – 0,020 гр.
Прошуто – 0,020 гр.
Крема сирене – 0,030 гр.
Сушени домати – 0,030 гр.
Мащерка – 0,004 гр.
Розмарин – 0,004 гр.
Листа от цвекло – 0,002 гр.

Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се изтънява и се начуква, поставят се сушените домати и крема сиренето и се завива на роле, увива се с прошуто и се слага в уред за бавно готвене су-вид за 40 минути на 60 градуса,след това се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна за 15 минути.
Оризът се измива, и сварява в съотношение 1 към 2,5. Черният ориз се сварява в голямо количество бульон, отцежда се и се смесва с белия ориз.
Карфиолът се бланшира, овкусява се и се запича в фурна на 200 градуса за 5 минути.
За соса – сметаната се загравя и се поставят сирената нарязани на кубчета. Бърка се до разтопяване на сирената и сгъстяване на соса, при нужда се сгъстява с нишесте

Шеф Петков вляво с поредния си приз
  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията