Slide
Slide

Майорка отваря първия си хотел за жени, където мъжките гости ще бъдат напълно ЗАБРАНЕНИ. Хотелът е проектиран като пространство, където жените могат да се отпуснат и да се съсредоточат върху себе си.
В Майорка се отваря хотел, а мъжете ще бъдат забранени в него. Новият само за жени хотел ще бъде разположен в Порто Кристо и пътниците могат да останат там само ако са жени и над 18-годишна възраст.
Четиризвездният Som Dona Women Only ще се управлява от испанската хотелска верига Som Hotels и ще разполага с 39 стаи. Ани Бенет, авторка на пътувания и рецензент на хотели, каза на вестника, че хотелът ще бъде за жени, които искат да се чувстват комфортно и сигурно в самото женско пространство. Тя каза: „Жените отиват на повече почивки с групи приятели, така че мисля, че този хотел запълва празнина на пазара. Някои жени се чувстват по-комфортно в среда, в която живеят само жени, и мога да видя, че това е привлекателно за приятели, които искат да прекарат няколко дни в спокойствие.“
Тя продължи: „Сигурността е проблем за жените в хотелите и все по-често е да имаме етаж само на жени, който се оказа много популярен сред жените, които пътуват сами за работа.”
Имотът ще се съсредоточи върху уелнес и самообслужване. Уебсайтът на хотела казва, че ще бъде „ново пространство за жените, които искат да се откъснат от стреса на ежедневието, който предлага персонализирани грижи, съобразени с техните нужди“.
Той ще разполага с „най-добрата здравословна кухня, приготвена с продукти“нула километра“, уелнес зона, басейн, фоайе с небе и уникална атмосфера, предназначена за жени“.
Снимки от сайта показват спални с бели и розови цветови схеми, вдъхновени от „женствените черти“, както и луксозен външен басейн и тераса.
Президентът на Som Hotels, Джоан Енрик Капела заяви, че хотелът се строи след като марката е помолила гостите си да попълнят въпросник, където жените разкриват, че им харесва идеята само за жени. Джоан също така разкри, че „повечето“ от хотелските работници също ще бъдат жени. Той каза: „Ние искаме най-много служители да бъдат жени, разбира се, като се спазват испанските закони за равенство. Една от целите ни е също така да хвърлим известна светлина върху жените, които вършат традиционно мъжка работа.“

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията