Slide
Slide

Албена. Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич са сред четирите победителки в националния конкурс „Аз готвя най-добре“, организиран през 2018 от проекта ДОМИНО и HRC „Аз готвя най-добре“. Момичетата са имали за  задача да приготвят четиристепенно швейцарско меню в специална тематична официална вечеря „Кухнята на Швейцария“.

От 2016 г. ваканционно селище Албена е партньор на Гимназията по туризъм в Добрич като организира дуално обучение за избралите паралелка „помощник-готвач“. От 2018 г. беше разкрита и втора паралелка с активната подкрепа на комплекса – „кетъринг“. Много от младите таланти получават възможност за професионално развитие в комплекса, още докато се обучават в гимназията.

„Като работодател развиваме и стимулираме младите кадри, които получават възможност да развиват уменията си, възползвайки се от съвременните технологични средства, които им осигуряваме“ сподели Кристина Богданова – Продуктов мениджър на Албена. Тя беше единственият от партньорите-гост на официалната вечеря, която се проведе в ресторант „Таланти“ в София на 8 май.

Сред гостите на събитието бяха посланичката на Швейцария г-жа Мюриел Берсе Коен, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министър Таня Михайлова, представители на Централното координационно звено към Министерски съвет и други официални лица.

Сподели публикацията