Пловдив посреща най-голямото кулинарно състезание в България
Пловдив посреща най-голямото кулинарно състезание в България
Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. В Пловдив започва 12-aта Национална кулинарна купа на България 2019 г. Тя ще се проведе този уикенд на 19 и 20 април в Международен панаир, град Пловдив, Палата Номер 2, съобщи вестник Марица. Входът е свободен за всички фенове на кулинарията, а и не само.

Тази година програмата е изключително разнообразна и посетителите на събитието могат да видят на живо как се приготвя добро телешко или хубава пица, какви са тайните за добрата паста, с какъв десерт можете да изненадате, както и как да приготвите традиционна българска рецепта по нетрадиционен начин.

Събитието се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи и е под егидата на Министерството на образованието и науката, а партньори на форума са Асоциация на Сомелиерите в България и Българската асоциация на барманите.

По време на състезанията ви очакват интересни дисциплини и нови предизвикателства. Освен калсическите дисциплини за „Най-добър Кулинарен отбор на България”, „Най-добър Готвач на България”, „Най-добър Сладкар на България”, също така ще се проведе и годишната надпревара за „Най-добър Пицар на България”.

Основен акцент в Национална кулинарна купа на България 2019 ще е Панорама на професионалното образование под егидата на Министерството на образованието младежта и науката и Българската асоциация на професионалните готвачи. Ще бъдат проведени състезания в категориите за “ Най-добър млад готвач”, ”Най-добър млад хлебар/сладкар” и “Най-добър млад сервитьор“.

Очакваме ви този петък и събота в Палата Номер 2 на Международен панаир – Пловдив от 8 часа сутринта до края на деня. Очаква ви истинско кулинарно шоу. Вход свободен.

Сподели публикацията