Slide
Slide

Варна. Международното изложение Фестивал “Вино и храна‘‘ се провежда за единадесета поредна година през месец юни в град Варна. Регионални винарски изби, изби от цялата страна и вносители на вина от Европа и света ще представят своите най-добри реколти. В тазгодишното издание с брандиран голям щанд – шатра ще участва и Черноморската регионална лозаро-винарска камара чрез проекта „Море и вино“.

По време на изложението са планирани срещи с различен тип заинтересовани лица, свързани с тематиката на проекта. Подготвя се специална дегустация на вина от Черноморския район със защитено наименование на произход и защитено географско указание. Ще се представи информация относно схемата на Европейския съюз за ЗНП и ЗГУ по отношение на специфичното качество, репутация и други характеристики на виното, дължащи се на специфичната му географска среда и неговия произход. Ще се наблегне и върху отговорната консумация на вино и риска от вредната консумация на алкохол. Това ще стане освен чрез пряката среща със сомелиерите, така и чрез подготвените по проекта брошури, дипляни, флаери и плакати. Серията от статии в специализирани медии и портали само ще подкрепи разискваните теми.

Повече информация можете да откриете и на официалния уебсайт на проекта www.sea-and-wine.com и на официалната фейсбук страница www.fb.com\sea-and-wine

Сподели публикацията