Slide
Slide

Здравейте, приятели на BGtourism.BG!
Вече сме в петата седмица на нашата рубрика „В неделя е време за …“. Тя се радва на голям интерес и често сме полезни на нашите читатели в избора им за закуска, обяд или вечеря. Ние ви подготвяме за последния ден от седмицата, като помагаме в избора. Заедно с шеф Антон Димитров Ви предлагаме традиционни рецепти или интересни предложения от най-новия свят на кулинарията. В неделя е време за …. релакс, а защо не и да си подарим вкусни моменти, като се развихрим в своята кухня.

Крем Брюле с Бейлис
Необходими продукти за 6 порции
6 бр. жълтъка
600 мл. сметана
50 мл. Бейлис
160 гр. захар
1 бр. Ванилия

Начин на приготвяне
Сметаната се слага на котлона заедно с шушулката ванилия докато кипне. Жълтъците се разбиват заедно със захарта и бейлиса. След това към тях се добавя сгорещената сметана и всичко се смесва много добре. Сместа се разпределя равномерно в керамични купички за печене, след което се нареждат в дълбока тава, в която се налива топла вода и се покрива 2/3 от купичките. Пекат се на 150 градуса за 45 минути, след което се изваждат и се остават в хладилника за поне 2 часа, за да се стегнат. Преди сервиране ги порасете с малко захар и с помоща на горелка ги карамелизирайте до златисто кафяв цвят.

Добър апетит!

Шеф Антон Димитров

abmdimitrov@gmail.com, Следвайте Антон Димитров в Инстаграм

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията