Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Ново на изложението “Вино, национални храни и туризъм” в Добрич – млад готвач, работил в ресторанти с мишлен звезди, ще готви за посетителите

Ново на изложението “Вино, национални храни и туризъм” в Добрич – млад готвач, работил...

Добрич. Млад готвач от Добрич, който е завършил кулинарна академия в Швейцария и е работил рамо до рамо до готвачи в ресторанти с мишлен...
Темата за кадрите в туризма е във фокуса на 15-ия Черноморски туристически форум

Огромен интерес към курса за пицари в Слънчев бряг, заплатата в професията стигна 3...

Слънчев бряг. 3 000 лева лева стигна заплатата за пицари в туристическите обекти по българското Черноморие. Това е една от причините да има огромен...
Най-вкусните пици се правят с много любов и страст – по италиански, а варненец е световен еталон в приготвянето им

Най-вкусните пици се правят с много любов и страст – по италиански, а варненец...

Варна. Най-вкусните пици се правят с много любов и страст - по италиански, а варненец е еталон от световно ниво в приготвянето им. Когато...
Емблематични магазинчета за риба са любими места за варненци и гостите на града, които ценят прясната, вкусна и здравословна храна

Емблематични магазинчета за риба са любими места за варненци и гостите на града, които...

Варна. Варна е един прекрасен пример как гастрономията може да се превърне в основна движеща сила за туризма на един град. Емблематичните ресторанти и...

Life in Nest от Асен Ибров! Големият полет на готвача от Шумен до висшата...

Днес сме в Лондон. В кухнята на 25-годишен българин, който е родом от град Шумен. Той се казва Асен Ибров и работи като заместник...
Турция омагьоса чужденците със зимен коктейл – сок от туршия и кисели краставички

Турция омагьоса чужденците със зимен коктейл – сок от туршия и кисели краставички

Маринованите кисели краставички са неразделна част от турската кухня, а чаша солен сок е известен като бърз, вкусен и естествен лек за най-жестоките главоболия. Истанбул....
Шеф Петър Бураков, к-с “Хоризонт”: Всеки регион в България има своя потенциал да бъде кулинарна столица

Шеф Петър Бураков, к-с “Хоризонт”: Всеки регион в България има своя потенциал да бъде...

Петър Бураков е възпитаник на колежа по туризъм в град Варна. Преминал тренировъчен курс „Международни стандарти в ресторантското обслужване в туризма”, където се запознава...
Ръчен хляб с квас от „Хлебчето“ ще получават всеки ден лекарите от ковид отделението в онкоболницата в Аспарухово

Ръчен хляб с квас от „Хлебчето“ ще получават всеки ден лекарите от ковид отделението...

Варна. Прясно изпечен ръчен хляб с квас от магазин „Хлебчето“ ще получават всеки ден от утре /18.12.2020 г./ до Коледа всички лекари, които работят...
Винарна „ДиВес Естейт” – Вино, история, лавандула, тур…

Винарна „ДиВес Естейт” – Вино, история, лавандула, тур…

Винарна „ДиВес Естейт” е емблематичен представител на новото поколение български винопроизводители. Нашият стремеж е да запазим най-добрите качества на тероара и да предложим вино,...
Тази седмица: Брутално вкусна рецепта от шеф Бойкинов от Пловдив – Бон филе от Източнобалканска свиня

Тази седмица: Брутално вкусна рецепта от шеф Бойкинов от Пловдив – Бон филе от...

Традиционно всяка седмица продължаваме да Ви представяме най-добрите български готвачи, както и с рецептите им да Ви провокираме да ги реализирате в своята кухня....