Ново на изложението “Вино, национални храни и туризъм” в Добрич – млад готвач, работил...
Добрич. Млад готвач от Добрич, който е завършил кулинарна академия в Швейцария и е работил рамо до рамо до готвачи в ресторанти с мишлен...
Огромен интерес към курса за пицари в Слънчев бряг, заплатата в професията стигна 3...
Слънчев бряг. 3 000 лева лева стигна заплатата за пицари в туристическите обекти по българското Черноморие. Това е една от причините да има огромен...
Най-вкусните пици се правят с много любов и страст – по италиански, а варненец...
Варна. Най-вкусните пици се правят с много любов и страст - по италиански, а варненец е еталон от световно ниво в приготвянето им. Когато...
Емблематични магазинчета за риба са любими места за варненци и гостите на града, които...
Варна. Варна е един прекрасен пример как гастрономията може да се превърне в основна движеща сила за туризма на един град. Емблематичните ресторанти и...
Life in Nest от Асен Ибров! Големият полет на готвача от Шумен до висшата...
Днес сме в Лондон. В кухнята на 25-годишен българин, който е родом от град Шумен. Той се казва Асен Ибров и работи като заместник...
Турция омагьоса чужденците със зимен коктейл – сок от туршия и кисели краставички
Маринованите кисели краставички са неразделна част от турската кухня, а чаша солен сок е известен като бърз, вкусен и естествен лек за най-жестоките главоболия.
Истанбул....
Шеф Петър Бураков, к-с “Хоризонт”: Всеки регион в България има своя потенциал да бъде...
Петър Бураков е възпитаник на колежа по туризъм в град Варна. Преминал тренировъчен курс „Международни стандарти в ресторантското обслужване в туризма”, където се запознава...
Ръчен хляб с квас от „Хлебчето“ ще получават всеки ден лекарите от ковид отделението...
Варна. Прясно изпечен ръчен хляб с квас от магазин „Хлебчето“ ще получават всеки ден от утре /18.12.2020 г./ до Коледа всички лекари, които работят...
Винарна „ДиВес Естейт” – Вино, история, лавандула, тур…
Винарна „ДиВес Естейт” е емблематичен представител на новото поколение български винопроизводители. Нашият стремеж е да запазим най-добрите качества на тероара и да предложим вино,...
Тази седмица: Брутално вкусна рецепта от шеф Бойкинов от Пловдив – Бон филе от...
Традиционно всяка седмица продължаваме да Ви представяме най-добрите български готвачи, както и с рецептите им да Ви провокираме да ги реализирате в своята кухня....