Шеф Михаил Велков
Slide
Slide

Добрич. Млад готвач от Добрич, който е завършил кулинарна академия в Швейцария и е работил рамо до рамо до готвачи в ресторанти с мишлен звезди, ще бъде сред акцентите в тазгодишното шесто издание на изложението „Вино, национални храни и туризъм“, съобщи за bgtourism.bg организаторът Стефан Станев.

Изложителите ще бъдат близо 20, а потребителите могат да се запознаят с продукцията им в градината на ресторант „Мечока Бен“ до Летния театър в Добрич от 23 до 25 октомври.

Шеф Михаил Велков е приготвил нетрадиционно меню „ВкусНа Добруджа“, с което ще изненада и задоволи небцето и на най-големите любители на храната.

„Двустепенното ни меню е с местни и сезонни продукти. Това ще позволи на хората, опитвайки ястията, които сме подбрали за тях, да се насладят на истински вкус, на регионален продукт от местни производители. Събрани са в ястие, което ще е приготвено с изключителна вещина от шеф Михаил Велков.

За дните на изложението ще има възможност за резервации в 12, 14, 16, 18 и 20 часа – 5 пъти на ден.

Ще бъде обособена ресторантска зона, с ограничен брой места – ще има четири маси по 4 души, които едновременно да могат да опитат нашите интересни предложения на шеф Велков в ресторант „Мечока Бен“, сподели за bgtourism.bg Станев.

„Менюто може да съперничи на тези от ресторантите със звезди Мишлен, тъй като изповядва една от философиите на престижните награди – акцентът на храната да бъде от фермата до трапезата, и поднесени по оригинален начин според виждането и опита на готвача“, споделя шеф Велков.

„Аз съм от Добрич. Това ще бъде първото публично представяне пред аудиторията в моя роден град. Бях много ентусиазиран, когато получих предложението. Втурнах се в предизвикателството без да се замислям, за да създадем нещо, което не се прави толкова често“, добави младият готвач. Интервю с него очаквайте в bgtourism.bg – вторник (13 октомври).

Собственикът на ресторант „Мечока Бен“ и организатор на традиционното вече и очаквано изложение „Вино, национални храни и напитки“ Стефан Станев посочва, че

целта на събитието е да се популяризира Добрич като място, където хората могат да срещнат добра храна и добро вино.

„Вече имаме добри производители на храна в региона. В България се произвеждат висококачествени вина, които също трябва да показваме. При виното хубавото е, че всяка година реколтата е разлина и потребителите опитват абсолютно нов продукт, а не да свикнеш, че тази изба прави добро мерло, защото следващата година мерлото може да е още по-добро –  това може да се сравни именно на места като нашите – по време на изложението.

Добрич отново си възвръща славата на място, където може да се ядат добри храни – висококачествено сирене, кашкавал, месо, колбаси и др. Нашата цел е да срещнем потребителя с производителя, да се покаже качеството на храната и напитките“, добави организаторът. Той посочи още, че освен традиционните участници, ще има и нови производители от цялата страна.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията