Slide
Slide

Винарна „ДиВес Естейт” е емблематичен представител на новото поколение български винопроизводители. Нашият стремеж е да запазим най-добрите качества на тероара и да предложим вино, което да впечатлява със своята неподправена естественост. Макар и от ново поколение, ние сме свързани и с вековната история на мястото, на което е разположена винарната, а именно на историческия хълм Симеонова могила, символ на славната победа на България в Битката при река Ахелой през 917 година. В чест на победата е издигнат паметника „Окото на победителя”, който става наш символ и присъства на етикета на всяка бутилка.

С годините винарната се превърна в еквивалент на производство на висококачествени български вина. За това говорят не само собствените масиви на избата, използваната най-съвременна енологична техника и технология, а и множеството завоювани медали и отличия от родни и чуждестранни конкурси.

Вината с търговска марка „DiVes” ще останат завинаги в българската винена история с едно знаково отличие – DiVes Merlot Barrique Special Selection реколта 2012 е носител на първия Златен медал за България от най-големия и най-престижния винен конкурс в света „Decanter World Wine Awards”. Успехът идва едва няколко години след създаването на избата с първото вино от серията колекционерски вина Специална Селекция, която екипът създава с много грижи и внимание. Всяка бутилка е ръчно запечатана с восък и носи доза персонално съвършенство.

През последните години екипът на винарна „ДиВес Естейт” успешно наложи винарната като предпочитана дестинация за винен туризъм със своето предложение „Специален винен и исторически тур”. Концепцията съчетава пленителната история на местността Симеонова могила, свързана с Битката при река Ахелой, основни факти за гроздобера и производството на вина с дегустация на 5 превъзходни вина с 5 вида български храни. От 2020 година към това незабравимо преживяване се добави и съвсем ново и уникално за България предложение: Арома дегустация на 5 сорта висококачествена българска лавандула, разположена на тераси около винарната с пленителна гледка към Черно море.

Всички посетители имат възможност да се докоснат до растенията и да се насладят на аромата на различните сортове чрез използване на специална техника. Освен с торбичка сух лавандулов цвят, всеки си тръгва и с много нова и полезна информация за нежното растение и ползите от употребата на лавандуловото масло. Туровете се провеждат всеки ден от юни до септември включително.

Ако сте любопитни да научите още интересни факти за винарна „ДиВес Естейт“, Ви каним да видите и първия по рода си онлайн семинар, който организирахме за всички почитатели на виното в страната ни:

За повече информация и контакти:

Web site: https://divesestate-bg.com/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/DiVes.winery/

Instagram: @diveswinery

*публикация

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията