Slide
Slide

София. Български и полски туроператори поискаха от Министерството на здравеопазването и Министерството на туризма ПСР тестовете да отпаднат. Вчера те са входирали писмо в двете ведомства.

„Във връзка с наближаващото начало на туристическия сезон и все още неясните правила за влизане на чуждестранни туристи в България ние като туристически агент пряко свързан с полския пазар, се обръщаме към Вас с чувство на тревога, за да алармираме за вероятността от провал на летния туристически сезон.

Израел спешно иска зелен коридор с България

Опасението ни се дължи на срива в резервациите на полски клиенти при наши колеги, както и декларациите на множество такива в социалните мрежи за отказ от пътуване до страната ни заради планираното въвеждане на платени тестове за коронавирус или т.нар. зелени паспорти за летния туристически сезон“, пише в писмото си до двете министерства туристическият агент Никола Чомбаслиев, който е подкрепен от полски и български туроператори.

Димитър Цонев, Солвекс: Руските и българските авиокомпании дадоха знак, че имат желание да извозват туристи, на ход е България

„Ако все пак сметнете, че пълното отпадане на тестовете не е приемлив вариант, настойчиво Ви молим да направите така, че всички туристи, влизащи в страната ни, да се тестват безплатно или за сметка на държавата“, се казва още в писмото. В него се посочва, че през 2019 година у нас са дошли над 400 хиляди поляци, а година по-късно – близо 80 000 души. Припомняме Ви, че се очаква тази седмица нова заповед на здравното министерство, с което да се регламентира правилата за влизане в България.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията