Slide
Slide
Поморие. Първото презентационно – дегустационно мероприятие на Black Sea Cuisine е факт. То се проведе там, където всичко започна (поне за страната ни) преди три години – в ресторант Saint George Bar & Grill, в Поморие.
Дегустационната вечеря бе част от програмата в хода Презентационния тур, организиран за травъл журналисти от Министерството на туризма.
Представен бе 9-степенен дегустационен сет, включващ салати, стартери, основно ястие и десерти от цялото крайбрежие на Черно море. Черноморската лятна салата от западното крайбрежие умело бе допълнета от стартерите от юга – Хайдари и Дзадзък.
Вкусът на Мишмаша от западното крайбрежие се преля в дългото послевкусие на Бадрижани рулети от югоизтока, а Мидите долма от Югозапада бяха достойно допълнени от Сютляша, характерен за източното, южното и западното крайбрежие. Така гостите на мероприятието направиха истинско кулинарно пътешествие.
Вечерята би съвместена с презентация на вина от едни от най-добрите винарни по Западното крайбрежие – „Страцин“, „Тохун“ и „Черноморско злато“.
„Благодарим на екипа на ресторанта, който за два дни успя да усвои и адаптира Дегустационното меню.
Благодарим на собственика на ресторанта Георги Тръпков за перфектната организация и на Коста Канариев за професионално проведената винена дегустация“, заявиха от екипа на Black Sea Cuisine в България.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията