Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Уау! Какво начало на MasterChef, първата престилка е за чаровница от Добрич

Уау! Какво начало на MasterChef, първата престилка е за чаровница от Добрич

Добрич. Новият сезон на кулинарното предаване MasterChef по bTV започна ударно - с 26-годишната красавица Лора Капустина от Добрич, която бързо спечели сърцата на...
Красимир Баналиев от Варна е най-добрият млад готвач на България за 2019 г.

Красимир Баналиев от Варна е най-добрият млад готвач на България за 2019 г.

Пловдив. Красимир Баналиев от Варна стана победител в категорията „Най-добър млад готвач на България 2019“ в 12-тото издание на Национална кулинарна купа в Пловдив....
Кулинарни събития и шеф-готвачи завладяват столицата в началото на 2020 г.

Кулинарни събития и шеф-готвачи завладяват столицата в началото на 2020 г.

Паоло Касагранде е сред кулинарните магьосници, които пристигат в България за GastronomiX 2020 София. С нов формат, обогатен тематичен обхват и кулинарно магьосничество. В тази...
Висше училище по мениджмънт стартира уникална за Европа специалност

Висше училище по мениджмънт стартира уникална за Европа специалност

Варна. През новата 2020-2021 учебна година Висше училище по мениджмънт (ВУМ) стартира специалност по Кулинарни науки и технологии, съобщават от учебното заведение за bgtourism.bg. ...
Черноморска кухня: Българин отиде за 15 дни в Италия, а остана 17 години. Днес има свой ресторант в сърцето на Тоскана

Черноморска кухня: Българин отиде за 15 дни в Италия, а остана 17 години. Днес...

Те готвят уникално вкусно! Те са част от най-новия проект Черноморска кухня, който има за цел да покаже, че България е чудесна кулинарна дестинация,...
Гръцкият кулинарен експерт Даян Кочилас очарова гостите на Celestyal с първокласно шестстепенно дегустационно меню

Гръцкият кулинарен експерт Даян Кочилас очарова гостите на Celestyal с първокласно шестстепенно дегустационно меню

Атина. Първокласно шестстепенно дегустационно меню изкушава гостите на ресторант "Галилео" на круизния кораб Celestyal Olympia. То е специално изготвено за криузната компания Celestyal от...
Главният готвач на Терма палас ни предлага бърза и вкусна рецепта със скумрия

Главният готвач на Терма палас ни предлага бърза и вкусна рецепта със скумрия

Тази седмица, в традиционната ни кулинарна рубрика, във фокуса на нашето внимание е главният готвач в Хотел и СПА Терма палас. Той се казва...
Наслада за сетивата! Шеф Дичев – от Кулинарната академия в Добрич до престижни ресторанти в Ню Йорк със звезда Мишлен

Наслада за сетивата! Шеф Дичев – от Кулинарната академия в Добрич до престижни ресторанти...

Младият готвач днес изкушава пловдивчани и гостите на града с вкусни ястия и десерти "Шеф Дичев е професионалист, с когото имах привилегията да работя. Той...
Десетки семейства с божествен вкус на празничните си трапези, осигурен от майстор-готвачите на столичен хотел

Десетки семейства с божествен вкус на празничните си трапези, осигурен от майстор-готвачите на столичен...

София. Много хотели в България предлагат празнично меню, което домакинствата могат да поръчат за своите празнични трапези за Коледа и Нова година. С това...
Отличиха двама готвачи на Албена

Отличиха двама готвачи на Албена

Темата на състезанието беше балканска гурме/етно кухня Албена. Двама главни готвачи от Албена се представиха достойно в категорията „Най-добър готвач на Българската хотелиерска и ресторантьорска...