Гурме в салфетка на Женския пазар в София
София. Най-горещата кулинарна точка в София днес отново ще бъде на Женския пазар, където ще се проведе Бакхус StrEAT Fest. От 10:00 до 22:00...
Шеф Йордан Петров – кулинарен скок от суши майстор в Рапонги, през топ ресторанти...
14 април е и кой би бил най-подходящ за специален гост в кулинарната рубрика на информационна агенция BGtourism.BG, ако това не e шеф Йордан...
Любители сладкари представиха шедьоврите си на фестивал на тортата “Гараш” в Русе
Русе. Приключи конкурсът за непрофесионалисти за най-добра торта Гараш, с който кметът Пенчо Милков откри първия по рода си празник на шоколадовия десерт, измислен...
Бургас става столица на “Черноморска кухня“ през 2022 г.
Бургас. През 2022 година Бургас ще бъде първата столица на проекта "Черноморска кухня", съобщи за Bgtourism.bg Желязко Атанасов, вицепрезидент на Международния трансбрегов изпълнителен комитет,...
В неделя е време за … Пуширан калмар в кокосово мляко, ризото от манатарки...
За любителите на морската кухня е днешната рецепта. Неделя е и е време за поредното интересно предястие, което BGtourism.BG традиционно ви поднася. Този път...
“Черноморска кухня”: Грилован паламуд от шеф Димитър Дичев
Юни е! Морските деликатеси все по-често присъстват в нашето меню. Днес ви представяме една оригинална рецепта на шеф Димитър Дичев от Пловдив, който заедно...
В София започнаха курсове по приготвяне на китайска храна
София. В Китайския културен център в София започнаха кулинарни курсове. Обученията ще се провеждат до края на ноември, всеки понеделник, сряда и петък от...
Лятно очарование! Това е десертът, създаден специално за новия летен сезон в България
Десертът на сезона се казва Лятно очарование. Шоколад, малини, карамел. Мммм, кой не обича тази невероятна комбинация, която докарва до екстаз всички сетива? Вкусният...
Студенти поставиха началото на кулинарното изложение “Food Innovation Exhibition” във Варна
Креативност, иновации и „най-вкусните“ изпити
Ролята на практическото обучение за реализацията на кадри в туристическата индустрия
Варна. Във Висше училище по мениджмънт – Варна се проведе...
Джанфранко и Анна Киарини гостуват на Институтa по кулинарни изкуства
Варна. В периода 18–23 януари Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт ще бъде домакин на световноизвестните шеф-готвачи Джанфранко и Анна Киарини. Готвили...