Slide
Slide

Бургас. През 2022 година Бургас ще бъде първата столица на проекта „Черноморска кухня“, съобщи за Bgtourism.bg Желязко Атанасов, вицепрезидент на Международния трансбрегов изпълнителен комитет, който е свързан и с бранда Black sea cousine (“Черноморска кухня“).  Атанасов посочи, че град от Източното крайбрежие на Черно море, заедно с Бургас, който е на Западното, ще бъдат паралелно столици през следващата година.

„С община Бургас проведохме среща и получихме разбиране. По темата сформирахме работна група, в която са Диана Саватева – зам.-кмет на община Бургас, Катя Илиева от Колежа по туризъм, както и аз. Планираме да има поредица от събития и сезонни фестивали, които да популяризират дестинацията, да се подпомогне местен бизнес, както и кухнята по крайбрежието сред гостите от чужбина. Проектът вече е селектирал 50 ястия от общо 662, като на 32 от тях вече може да се видят и рецептите в страницата на „Черноморска кухня“. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда“, каза Желязко Атанасов. Припомняме Ви, че през м.г. „Черноморска кухня“ получи голямата годишна награда на медийната група на Bgtourism.bg в областта на кулинарията.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията