Slide
Slide

Тази седмица, в традиционната ни кулинарна рубрика, във фокуса на нашето внимание е главният готвач в Хотел и СПА Терма палас. Той се казва Христо Иванов Гайдаров и мнозина от гостите на петзвездния комплекс в Кранево са спечелени като редовни клиенти именно заради вкусната кухня, с която той ги прави щастливи туристи. Всички гости питат за него. Всички го хвалят. Всички си облизват пръстите от неговите вкусни ястия и десерти. Ние го показваме! Като готвач шеф Гайдаров започва своята кариера в Меката на кулинарията – във Франция.

Шеф Христо Гайдаров

Знанията и опита, които е придобил, са му помогнали да доразвие опита си в други държави като Англия, Дания и Кипър, но френската кухня си е останала негова слабост. Ястието, което той е подготвил за читателите на BGtourism.BG e от най непретенциозната риба Скумрия, която е богата на Омега – 3 мастни киселини.

Филирана скумрия, розмаринов зехтин, пушена хималайска сол, бял пипер, бланширана леща с балсамико, кореноплобни, чипс от хамон иберико и с лек арабиата сос.

Готовата, почистена скумрия се запечатва или сотира с хималайска сол, бял пипер и розмаринов зехтин, след което се изпича до готовия вид. Гарнира се с Канадска леща, овкусена с кореноплодни зеленчуци и билков оцет, рагу от гъба Кладница и сос Арабиата.

Сподели публикацията