София. Продължава успешното партньорство между курорта „Албена“ и Метро. В рамките на пет дни десетина главни готвачи от ваканционното ни селище бяха в кулинарната академия на Метро в София, научи информационна агенция BGtourism.BG.
„Готвачи обучават готвачи! Хубаво е да видиш как хора с 20-годишен опит като готвачи не се считат за велики и продължават да се развиват. Прекрасно е, че поглеждат към младите си колеги и споделят опит с тях, учат от тях.
Представяме ви част от вкусотиите, които Веско сътвори през изминалата седмица, по време на обучението за готвачите на КК „Албена“, споделиха от METRO Academy Bulgaria.
В първите два дни младият талант патисер Веселин Дойков е изнесъл ценна лекция на своите колеги на тема иновативно сладкарство. Програмата е включвала и дегустации на млечни и месни продукти с легендата в кулинарията Юри Велев.
В един от дните шеф готвачът на Гранд Хотел София Жоро Иванов е показал на колегите си съвременна българска кухня и нови рецепти.