Край Варна избират най-добрия готвач на Балканите
Започва годишната конференция на Балканските хотелиери
Варна. Едно от най-значимите събития за туризма на Балканите - Годишната конференция на БАХА /Балкански алианс на хотелиерски асоциации...
Трима от най-добрите шеф-готвачи от Албена готвиха демонстративно в Бинарен урок в Гимназията по...
Добрич. Трима от най-добрите шеф-готвачи от ваканционно селище "Албена" готвиха демонстративно в Бинарен урок в Гимназията по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич.
В първата...
Момчето, което докара звезда Мишлен край морето в Царево
На неочаквано място – в парк с въжени градини и скейтпул на черноморския бряг, може да се опита семпло, но изискано авторско меню на...
В края на януари ще бъде националната селекция за Bocuse D’Or
София. Предстои Bocuse D’Or България – изключително интересната и атрактивна национална квалификация за най-престижното професионално кулинарно състезание в света Bocuse d’Or.
Състезанието ще се проведе...
Шеф Петър Бураков, к-с “Хоризонт”: Всеки регион в България има своя потенциал да бъде...
Петър Бураков е възпитаник на колежа по туризъм в град Варна. Преминал тренировъчен курс „Международни стандарти в ресторантското обслужване в туризма”, където се запознава...
В неделя е време за … Пуширан калмар в кокосово мляко, ризото от манатарки...
За любителите на морската кухня е днешната рецепта. Неделя е и е време за поредното интересно предястие, което BGtourism.BG традиционно ви поднася. Този път...
В Бургас ще замирише на арменски гозби
Бургас. Тази събота, 10 август, бургазлии и гости на града ще се потопят в древната култура на Армения. Мястото е вече добре познато -...
В Генерал Тошево дадоха заявка да навият рекорден брой сарми
Генерал Тошево. Фестивал на сармата и кюфтето ще се проведе за трети път в Генерал Тошево навръх празника на града – 8 ноември. Кулинарният...
Ново на изложението “Вино, национални храни и туризъм” в Добрич – млад готвач, работил...
Добрич. Млад готвач от Добрич, който е завършил кулинарна академия в Швейцария и е работил рамо до рамо до готвачи в ресторанти с мишлен...
От пощенската кутия на Massa Kitchen: Тя каза „Да”
Варна. Това заглавие във Фейсбук привлече вниманието ми. Автоматично погледът ми премина през снимките, на които не разпознах героите от публикацията, но пък мястото,...













































