Курортът “Св. Св. Константин и Елена” празнува!
Курортът “Св. Св. Константин и Елена” празнува!
Slide
Slide
Slide
Slide

Започва годишната конференция на Балканските хотелиери 

Варна. Едно от най-значимите събития за туризма на Балканите – Годишната конференция на БАХА /Балкански алианс на хотелиерски асоциации /, ще се проведе на 26 и 27 септември 2019 г. в к.к. Св. Св. Константин и Елена, съобщава ВИП Комюникейшън.

Мотото на конференцията  е ТУРИЗЪМ, ДОБРОСЪСЕДСТВО, ПАРТНЬОРСТВО – СИЛНИ СМЕ ЗАЕДНО. Хотелиерските асоциации на 7 балкански държави – Сърбия, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Албания и България, вече са потвърдили участие в събитието.

Официалното откриване на форума е на 26 септември 2019 г. от 10 ч. в 5-звездния хотел „Астор Гардън” в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Конференцията включва два панела:

Първи панел: „Маркетингови действия за развитието на туризма на Балканите” и втори панел: „Кулинарията на Балканите – възможност за общи туристически маршрути”.       Кулминация на събитието е Балканската надпревара  „Най-добър отбор Готвачи на БАХА”. Тя ще избере отличниците в кухнята на 27 септември 2019 г. в  Гранд хотел Варна – к.к. Св. Св. Константин и Елена.  Водещ е телевизионният любимец  Ути Бъчваров. Мероприятието се подкрепя от Община Варна, Министерство на туризма и к.к Св. Св. Константин и  Елена”.

Конференцията и атрактивното събитие ще бъдат заснети от държавната телевизия на Сърбия, която идва у нас с 4 камери и ежедневно ще излъчва новини от мероприятията. Тя ще предава пряко в Интернет, както конференцията, така и конкурса. Ще бъде заснет и филм, който държавната телевизия на Сърбия ще излъчи през  октомври. Награждаването на победителите в конкурса ще се проведе на 27.09.2019 г. от 17.30 ч.

Паралелно с Балканската надпревара днес и утре ще бъде избран и най-добрият готвач на България. Конкурсът е организиран за втора поредна година, след 10-годишно прекъсване, от УС на БХРА, допълва ВИП Комюникейшън. БХРА е най-голямата браншова организация в туризма, състояща се от 36 структури в страната с 2500 хотели и самостоятелни ресторанти.

Конкурсът “Най-добър готвач на БХРА за 2019 г.” ще се проведе на 25 и 26 септември 2019 г. в Гранд хотел Варна, к.к. Св. Св. Константин и Елена, в рамките на форум „Туризъм и кулинария” в следните категории:

  1.          Категория Най-добър готвач на  БХРА за 2019 г.
    2. Категория Най-добър млад готвач на БХРА за 2019 г.
    3. Категория Най-добър сладкар на  БХРА за 2019 г.
    4. Категория Най-добър млад сладкар на БХРА за 2019 г.
    Надпреварата е по регламент, изготвен от организаторите, на тема: Балканска гурме / етно / кухняВ конкурса ще участват голяма част от представителите на регионалните и местните структури на най-голямата браншова организация в туризма – БХРА. Също така ще участват и ученици от гимназиите по туризъм.

Журито ще бъде съставено от известни специалисти в кулинарията, както и от представители на БХРА. А водещ на събитието е телевизионният любимец Ути Бъчваров.  Мероприятието се подкрепя от Община Варна, Министерство на туризма и к.к Св. Св. Константин и  Елена”.

Награждаването на победителите в конкурса ще се поведе на 26.09.2019 г. от 17.30 ч.

Сподели публикацията