Slide
Slide

Добрич. В Добрич днес стартира първата част на рекламната кампания #ОпознайДобрич за популяризиране на града като туристическа дестинация. Четиримата възпитаници на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Снежана Стоянова, Самуил Радулов, Елис Фикрет и Таня Добрева ще информират добричлии и гостите на града за туристическите забележителности, за историята на Добрич, както и ще разпространяват туристическите карти на града. Първата част на кампанията #ОпознайДобрич на BGtourism.BG е инициативата „Попитай ме за …Добрич“. Тя се реализира с подкрепата на Община Добрич и Общинския съвет. Старт на позитивната кампания, която цели да популяризира Добрич, даде кметът на града Йордан Йорданов. На откриването присъстваха ученици от Добрич и журналисти, а четиримата възпитаници на Хуманитарната гимназия вече са на туристически забележителности из града и информират хората. Те носят тениски на кампанията, с които се отличават. Всеки, който желае да популяризира своя град, може да направи това като в днешния ден качи своя снимка в профила си в социалните мрежи от туристическа забележителност в Добрич с #ОпознайДобрич, като по този начин неговите приятели от града, страната и чужбина разберат повече за Столицата на Добруджа.

Началото на кампанията бе поставено от паметника на генерал Иван Колев.

#ОпознайДобрич ще продължи със следващите инициативи на BGtourism.BG, в които популярни личности от Добрич ще споделят за своите любими места в града, ще бъдат показани малко известни, но интересни места в Добрич. Инициативата за популяризиране на града ще продължи с кампании, които представят Добрич като кулинарна, културна, спортна дестинация и др.

Самуил, 18 г.: През целия си живот съм бил в Добрич. Където и да съм ходил из България, колкото и да ми е харесало навсякъде, никой град няма онова специфично чувство и атмосфера, което ни дава родния град. Той винаги ще бъде различен, с който ние сме свикнали и затова Добрич за мен е част от моето детство, настояще и бъдеще, и никога няма да го изкарам от сърцето си. Смятам да продължа образованието си със специалността „Българска филология“.

Снежана, 18 г.: За мен Добрич е моят роден град. Не мога да си представя да живея на друго място, макар че ми предстои кандидатстване. Ориентирала съм се в към Медицински университет – Варна . Във всеки един момент ще се връщам в Добрич, защото тук са моите приятели и близки. Смятам, че градът ни има какво да покаже и да се види в него. Ние като добричлии знаем прекалено малко за забележителностите и тяхната история, за хората, които са допринесли за този град, и се надявам добричлии и гостите на града днес да научат малко повече информация за Добрич.  

Eлис 16 г.: За мен Добрич е родният ми град. Включих се в кампанията, защото градът ни е хубав и трябва да се покаже. Има много красиви туристически забележителности, за които хората трябва да знаят повече. Искам да кандидатствам фармация, но това зависи от химията, дали ще се сприятеля с нея. Ако не – ще стана може би рехабилитатор.

Таня: С голямо желание се включих в инициативата, защото Добрич е прекрасен град. Кампанията ще даде възможност повече хора да разберат за Добрич и да го опознаят. #ОпознайДобрич е интересна инициатива, в която се включих с голямо желание.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Сподели публикацията