Slide
Slide

Петър Бураков е възпитаник на колежа по туризъм в град Варна. Преминал тренировъчен курс „Международни стандарти в ресторантското обслужване в туризма”, където се запознава с основите на висшата кулинария лично от преподавателя Ханс Лауер – член на Американската кулинарна академия. Годините опит са му дали възможност да работи в едни от най- добрите ресторанти във Варна, част от които са печелили приза „Ресторант на годината“. Именно в един от тях има привилегията да се запознае и да работи лично с шеф готвач Мауро Колагреко, “Mirazur”/ 3 * Мишлен,спечелил приза за „Най-добър ресторант в света за 2019“г./

– Здравейте, шеф Бураков! Ресторантите в комплекс „Хоризонт“ – „Marche” и „LaVeranda”, са едни от най-емблематичните в морската ни столица Варна заради локацията, впечатляващия дизайн и неповторимото меню. В навечерието сме на летния туристически сезон. Какви ще бъдат новите приятните изненади в менюто, което Вие създадохте за гостите си?
Здравейте! Предстоящият сезон ще посрещнем както с нови предложения, така и с класики в кулинарията, които са се превърнали с неизменна част от лятното меню любимо на всички гости на комплекс „Хоризонт“. За щастливи гости е необходим баланс между новите тенденции и вкусове и класически обичани ястия, както и разбира се щипка свежи подправки и любовта на екипа. Не ми се иска да издавам всички новости още сега, но мога да потвърдя, че се стараем да предлагаме доза разнообразие всеки ден.

– Важен ли е интериорът в един ресторант, защото вие освен на чудесното си меню, вдъхновявате Вашите гости и с прекрасната си обстановка?
Благодаря Ви, за тази оценка. Факт е, че обстановката и дизайна определено привличат нашите гости. А те в комбинация с кухнята ги карат да се връщат отново.

В светлината на изминалата година, хората търсят баланс между спокойна, уютна и безопасна обстановка, която да дава възможност за социални контакти, спокойна вечеря или среща на приятелска компания.

„Хоризонт“ – скритото хотелско бижу в зеления рай на морската ни столица

Всичко това можете да откриете в а-ла-карт ресторант „Marche”, холандското барбекю към него, летния ресторант „LaVeranda” и открития нощен клуб. Или иначе казано целия хоризонт е пред гостите ни.

„Marche” и „LaVeranda” са любими ресторанти за варненци и гостите на града – не само за индивидуални посещения, но и за лични и семейни тържества. Как печелите доверието на клиентите в конкуренцията на толкова много заведения?
Това е плод на дългогодишен труд. Подготовката на едно мероприятие изисква много работа като отбор. За нас на първо място са гостите. За да може резултата да е отличен нашите управители, както и екипа в кухнята и сервиза се стараем да подходим индивидуално към всяко събитие и така да намерим правилната рецепта за успеха.

Община Варна осигурява за туристи ваучери за безплатен достъп до два музея

– Кулинарията се развива изключително динамично в цял свят. Каква е последната тенденция в храненето и вие съобразявате ли менюто си с новите трендове, комбинирате ли това с вашия опит и вкус?
Определено кулинарията е една от най – динамично развиващите се области.
Това, към което сме насочили вниманието си е регионалната кухня. Ястия, които съчетават в себе си продукти от региона. Произведени от малки ферми с доказано качество и вкус. Така и гостите се интересуват не само от готовото ястие, но и от продуктите използвани за него и техния произход.
С новите тенденции винаги идва и въпросът колко дълготрайни са те. Растителните продукти са една такава устойчива тенденция. Все повече гости намират за любопитни веган и вегетарианските предложения. Така те се превърнаха в една неизменна част от менюто ни: салата с ядково и кокосово сирене, „шницел“ от манатарки и „стек“ от целина.

Варна с богата празнична програма за 100-годишния си юбилей от обявяването на града за морски курорт

Спрягат Париж като кулинарната столица на света. Кой според Вас е кулинарният град на България и защо?
В днешно време едва ли може да посочим само един град за „кулинарна столица“. Всеки регион в България има своя потенциал да бъде такава с разнообразието от продукти, традиционите местни рецепти съчетани с вдъхновение и любов към кулинарното изкуство могат да бъдат източник на нови идеи и тенденции. Разбира се и с гостите, които ще ги оценят.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията