Slide
Slide

Варна. Четири от най-посещаваните дестинации в България ще бъдат домакин на изложбата „Варна – 100 години курортен град“. Инициативата ще започне и завърши в морската ни столица и е част от богатата празнична програма на Варна по случай вековния юбилей.

Припомняме Ви, че на 10 юни 1921 г. град Варна официално е обявен за морски курорт.

Нова пощенска марка по случай 100 години от обявяването на Варна за курорт

Честванията на годишнината започнаха със засаждане на 100 дръвчета в Морската градина, а в края на април бе валидирана пощенска марка.

Варна вече има Алея на туризма в морската градина

До ноември в морската ни столица ще се реализират серия тематични пешеходни турове, посветени на развитието на Варна като курортен град. Участниците ще имат възможност да посетят забележителности, да се насладят на уникалната архитектура из града, да посетят градски хотели и др. Инициативата е в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България.

Представиха Варна като безопасна дестинация на българо-руски туристически форум

Пешеходен тур във Варна

В навечерието на пика на тържествата ще бъде издаден фотоалбум „Варна – 100 години морски курортен град, последяващ историята и всички важни моменти от развитието на курорта.

На 10 юни – денят, в който град Варна е обявен за курортен град, ще се проведе празничен концерт спектакъл в Летния театър с участието на варненски артисти от развлекателния бизнес с принос през годините към развитието на вариететното изкуство в курортните комплекси.

Празничната програма на община Варна включва изнесени концерти в курортните комплекси, конкурс на тема „Разкажи своята история, свързана с Варна“ чрез рисунка, есен, разказ, стих, писмо, снимка и др., онлайн игра през септември, както и Гларус-кабаре – ретро спактакъл на Държавния куклен театър, представящ скечове из живота на Варна в 20-30-те години на 20 век.

От Община Варна са подготвили и още много други интересни инициативи, с които ще отбележат забележителния юбилей.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията