Slide
Slide

Варна. Алея на туризма вече има в морската градина във Варна. Инициативата е част от програмата „Варна – 100 години курортен град“. Днес – на Благовещение, бяха засадени 100 дръвчета бяла бреза в близост до Делфинариума в морската градина. В събитието се включиха представители на туристическия бранш и музеите. Засаждането е по инициатива на дирекция „Туризъм” към Община Варна.

„Знаем, че всичко, което бъде засадено на Благовещение, е с дълбоки корени. По този начин искаме да покажем, че корените и традициите на туризма във Варна са здрави, независимо от пандемията. Чакаме и повече добри новини за бранша“, каза Соня Ангелова, директор на дирекция „Туризъм“ в общината. Инициативата ще продължи и през април със засаждането на още 65 броя липи и 15 иглолистни дървета.

снимки Съюз на екскурзоводите в България

В същото време от Общината информират, че виртуална туристическа пешеходна обиколка ще се проведе на 27-ми март (събота) от 10:30 ч. Инициативата отново е част от юбилейната програма. Организатор на събитието е дирекция „Туризъм“ към Община Варна в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България.

По време на онлайн разходката ще бъдат показани забележителности в града, сред които Катедралният храм „Успение Богородично“, площад „Независимост“, Домът на архитекта, ул. „Преслав“. Участниците ще могат да се чуят любопитни и интересни истории от близкото и по-далечно минало, градски легенди и неразказвани сюжети от историята на града. Линк към събитието

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията