Slide
Slide

София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Лина Омар, посланик на Ирак в България.

България и Ирак са две приятелски страни, които имат изградени дългогодишни традиции на ползотворно икономическо и културно сътрудничество, посочи вицепремиерът, като коментира, че те са сред най-древните цивилизации в света.

Вярвам, че това може да бъде солидна основа на взаимодействие в областта на туризма. Особено значение отдавам на партньорството ни в рамките на СОТ, където България и Ирак имат редица общи теми, потенциални проекти и възможности, заяви министър Николова. И допълни, че страната ни е готова да посрещне чуждестранни туристи като една сигурна туристическа дестинация и че ще се радва изключително много, ако повече иракчани се възползват от традиционното българско гостоприемство. По думите й държавите ни си взаимодействат активно с глобалните ни международни партньори като ЕС, ОИСР, Световния съвет за пътувания и туризъм. Позволете да отправя сърдечните си приветствия по повод встъпването Ви в длъжност и да пожелая успех и нека работим заедно за укрепването на нашето двустранно сътрудничество, заяви вицепремиерът.

България е прекрасна страна и бих искала всички иракчани да я посетят, каза Н. Пр. Лина Омар. Тя отправи покана към вицепремиера за посещение в Ирак и посочи, че визита на високо равнище ще допринесе за повишаване на динамиката във взаимоотношенията между двете страни. Според нея положително би се отразило и организирането на бизнес форум, както и двустранни пътувания на фирми от различни сектори. Посланик Омар информира, че в Ирак се провеждат изложения в различни области, и отправи покана за участие на българския бизнес.

Ще обмислим Вашите предложени и ще предприемем действия, които да насърчат активизирането на двустранния диалог, каза вицепремиерът.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията