Варна
Slide
Slide

Варна. „Варна е безопасна туристическа дестинация. Градът е готов за новия сезон, осигурен е ефективен контрол по спазване на всички изисквания за спокойно практикуване на различните видове туризъм. Морската столица е любима лятна дестинация за руските граждани. Първите руски туристи по северното Черноморие пристигат още в края на  50–те години на миналия век и до ден днешен те са сред приоритетните ни гости. Затова вярваме, че нашите дългогодишни ползотворни взаимоотношения ще продължат да се развиват с взаимно доверие“. Това заяви Соня Георгиева, директора на дирекция „Туризъм“ в Община Варна, по време на онлайн форума „Многопластово регионално партньорство. Туризъм и култура.“

България и Русия дадоха позитивен знак за възстановяване на високите нива в туризма, има голям интерес към делови и здравен туризъм

Инициативата се организира от Националното туристическо представителство на Република България в Руската федерация, Българския културен институт в Москва и от Центъра на промишлеността на Република България в Москва.

Над 40 участници от руска и българска страна се включиха с презентации във виртуалната среща. Сред тях бяха руски туроператори, регионални туристически организации, търговски представителства, университети и общини от България. По време на срещата бе представена и програмата за честването на 100 години от обявяването на Варна за курортен град.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията