Slide
Slide

Варна. Община Варна осигурява за туристи ваучери за безплатен достъп до два музея, съобщават от дирекция „Туризъм“. Инициативата е по повод 100 години от обявяването на Варна за курортен град и 120 години от основаването на Варненското археологическо дружество. Всеки гост на града, с престой от 5 и повече нощувки, може да се възползва от тази възможност, за да посети Римските терми, а при 7 и повече нощувки –  Археологическия музей.

Варна с богата празнична програма за 100-годишния си юбилей от обявяването на града за морски курорт

Ваучерите са валидни за туристи, които са отседнали в места за настаняване на територията на общината, включително в курортните комплекси „Св. Св. Константин и Елена“ и „Златни пясъци“ и са валидни за периода 1 юни – 30 септември 2021 г. Те могат да бъдат получени всеки ден от 09:00 до 19:00 ч в туристическите информационни центрове на Козирката (срещу Катедралния храм „Успение Богородично“) и в курорта „Св.Св. Константин и Елена“ (партер в търговски център „Приморски“), срещу представяне на копие на резервация или друг документ от мястото за настаняване.

Нова пощенска марка по случай 100 години от обявяването на Варна за курорт

 Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията