Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
ABAX - Почивки в Сардиния, Италия
Хотел Casa di Fiore SPA & Medical 5* в Кранево
дом България Бургас Хотелиери заплашват с протест заради липсата на чужди туристи (видео)

Хотелиери заплашват с протест заради липсата на чужди туристи (видео)

Slide
Slide

От бранша искат спешни мерки за спасяването на летния сезон

Слънчев бряг. Собственици на хотели в Слънчев бряг и Несебър, членове на „Клуба на хотелиера”,  настояват за спешни мерки от страна на държавата, за да не бъде провален летният туристически сезон по морето, съобщи Нова телевизия. От браншовата структура написаха молба до служебния министър на туризма с настояване за спешна среща, на която да бъдат обсъдени исканията им. Дават срок на министър Стела Балтова, след чието изтичане заплашват с блокади на пътя Бургас- Варна.

„Една от нашите молби, която може да спаси туризма това лято, е премахването на PCR тестовете при влизането в България. Има информация, че това ще бъде направено за румънските туристи. Но Румъния не е единствената страна, която ще спаси туризма ни. Нас ни интересуват и туристи от Молдова, Украйна, Северна Македония, Сърбия, Чехия, Полша, чийто граждани са редовни наши гости“, заяви Станко Добрев.

По думите му много държави изискват PCR при връщане от България. От брашна искат страната ни да поема част или на 100 процента разходите за тези тестове, за да можем да станем привлекателна дестинация.

Подробностите гледайте във видеото на Нова телевизия

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията