Най-сладкият пъпеш е на Панчо Моканов от Българево, а най-големият е 8, 800 кг
Българево. На центъра на едно от най-китните села в Община Каварна се състоя празник на пъпеша. Лошото време не попречи на „сладкия“ празник да...
Десетки семейства с божествен вкус на празничните си трапези, осигурен от майстор-готвачите на столичен...
София. Много хотели в България предлагат празнично меню, което домакинствата могат да поръчат за своите празнични трапези за Коледа и Нова година. С това...
В Поморие направиха първата дегустационна вечеря на Black Sea Cuisine
Поморие. Първото презентационно - дегустационно мероприятие на Black Sea Cuisine е факт. То се проведе там, където всичко започна (поне за страната ни) преди...
Посланик и кулинарен гуру шеф представиха в Бургас традиционни ястия от Корея
Бургас. Посланикът на Южна Корея Н. Пр. Джънг Джингю и кулинарният гуру шеф Им Хьонг-су представиха традиционни ястия от своята държава на фестивала "Дни...
Винарна „ДиВес Естейт” – Вино, история, лавандула, тур…
Винарна „ДиВес Естейт” е емблематичен представител на новото поколение български винопроизводители. Нашият стремеж е да запазим най-добрите качества на тероара и да предложим вино,...
Вина от сорт памид със ЗНП и ЗГУ “Черноморски район”
Варна. Памид е един от най-старите местни сортове. Умерено-континенталният климат, силно повлиян от близостта нa Черно море, с характерната бризова циркулация, сравнително сухото лято...
Sunset Grill&Bar – съвременният адрес в Истанбул, на който залезите вдъхновяват и хранят душата...
Истанбул. Турският мегаполис Истанбул целогодишно е като магнит за милиони туристи от цял свят. Тази специална и уникална дестинация, която е разположена на два...
Кулинари ще правят тиквеник-рекордьор в Севлиево
Дължината на традиционния сладкиш организаторите оставят за изненада
Севлиево. С рекорден по размерите си тиквеник Община Севлиево ще изненада всички жители и гости на града...
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи
Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова
София. България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (JeuneRestaurateurs). Владислав Пенов...
Седем съвета за консумацията в жегата
В жегите не се чувстваме добре. Потим се, боли ни главата, чувстваме се отпуснати, не спим добре и ни е трудно да се концентрираме....