Slide
Slide
Албена/Варна. Албена се включи в 10-тото издание на тематичния кулинарен фестивал с благотворителен базар „Да споделим Никулден“, организиран този уикенд в морската столица от Варненската туристическа камара.
В състезателната част ваканционното селище спечели трета награда в раздел „Предястие“, представяйки тематичен морски сет, включваш мариновани паламуд, лаврак и сьомга, комбинирани с цитрусова майонеза, мариновани краставици с гренадин от джин, манго конкасе, сняг от лимоново олио и пармезанов ринг.
В благотворителния базар главните готвачи на Албена успяха да съберат общо 310 лв., предлагайки на гостите елегантно основно ястие с френч рак от шаран, рибна крокета с бешамел, картофен милфьой, рибно велуте с шафран и бяло вино, и почва от маслини. На щанда бяха изложени също автентична за добруджанския край рибена чорба, както и богата палитра от есенни десерти, приготвени с екологично чистите продукти от градините на Албена – тарт с ябълки, мини тарт с тиква, постен десерт с ябълки, лешници и сушени плодове.
Специални благодарности към участниците от Албена, които ще дарят събраните средства на дома за стари хора „Гергана“, отправи кметът на Варна Иван Портних.
В кулинарния фестивал участваха и редица професионални гимназии и колежи по туризъм и готварство, а наградата, осигурена от Албена – кухненски робот, професионален сет за карвинг, и образователна обиколка на фермата за Блек Ангъс, получиха възпитаниците на ПГТ „П. К. Яворов“ – Добрич.
Сподели публикацията