Slide
Slide

Албена. Петима от топ готвачите на ваканционно селище „Албена“ осъществиха опознавателно посещение на област Елзас, за да заимстват опит от свои колеги в европейската столица на кулинарията Франция, съобщиха от курорта за Bgtourism.bg.
Нови рецепти, актуални тенденции в плейтинга и традиционни за региона ястия бяха във фокуса на едноседмичната обиколка.
В рамките на посещението шеф Христо Узунов – главен готвач на хотел
Maritim Paradise Blue 5*, шеф Живко Стоянов – главен готвач на ресторант Montgolfier Paradise Blue, шеф Иван Георгиев – главен готвач на хотел Flamingo Grand и неговият заместникшеф Мартин Екзаров, шеф Ясен Иванов – главен готвач на хотел Калиакра Бийч, и Симеон Симеонов – F&мениджър на хотел Гергана, посетиха няколко от най-известните ресторанти в региона, част от които носещи престижни звезди Мишлен.
Готвачите участваха и в тематична работилница за приготвяне на
Foie Gras, където квалифициран кулинар представи тънкостите при сервиране натипичния патешки деликатес.

С групата пътуваха също Маринела Цанева – директор „Експлоатация“ в „Албена“ АД, и Марин Линчев – ръководител „Ресторанти“ във ваканционното селище.
След завръщането си в България, готвачите започнаха работа по подготовка на менютата на своите ресторанти за предст
оящия туристически сезон, в които новите рецепти ще бъдат включени с добавени авторски щрихи.  

Сподели публикацията