Добрич. „Приятели, предлагането на краставици и тиквички в „Чудната градина“ вече е в достатъчно количество, за да не върнем никой от вас. Доматът сега тръгва и там все още нямаме достатъчни количества“, съобщиха от социалното предприятие „Чудната градина“ в Добрич чрез своя фейсбук профил.
Днес за първи път им останала и непродадена продукция.
„Беше дошъл и някакъв ресторантьор. Искаше да купи краставиците ни на 70 ст. за да ги продава на 10 лв. в салатите си.
Ся, ние на 70 ст. нашите краставици няма да му дадем. Смятаме че това е подигравка с труда ни. Ще почнем да ги раздаваме по детски градини, старчески домове, но краставица за 70 ст. от нас ще види, ама, га си види… ухото без огледало“, възмутено коментират от „Чудната градина“.
Те са раздали зеленчуците на своите работници. Така всеки си е тръгнал с пълна торба.

Приятели, предлагането на краставици и тиквички в „Чудната градина“ вече е в достатъчно количество за да не върнем никой…

Публикувахте от Чудната градина в Понеделник, 1 юли 2019 г.

„Твърдо отказваме да влезем в спиралата на жестокия капитализъм и да продаваме на всяка цена. Напук на всичко, ние ще раздаваме, и знаем – щом 50 кг краставици са много за град като Добрич, ще съществуваме дотолкова, доколкото ни позволи обществото. Очакваме ви, приятели“, споделят от „Чудната градина“, която се намира зад магазин „Лидл“ в Добрич.

Деси Добрева дава старт на горещите музикални летни вечери край морето