Мастър шефовете на Албена изучиха новостите в световната кулинария
София. Продължава успешното партньорство между курорта "Албена" и Метро. В рамките на пет дни десетина главни готвачи от ваканционното ни селище бяха в кулинарната...
В Генерал Тошево дадоха заявка да навият рекорден брой сарми
Генерал Тошево. Фестивал на сармата и кюфтето ще се проведе за трети път в Генерал Тошево навръх празника на града – 8 ноември. Кулинарният...
Стриди в Черно море – на 400 метра от Кранево
Петър и Коста Петрови са хората, на които им идва идеята да направят първата по рода си ферма за стриди по българското Черноморие в...
“В неделя е време за …” интересен крем карамел от шеф-готвача на Астор Гардън
И този уикенд кулинарната ни рубрика "В неделя е време за ..." е в кухната на един от най-добрите готвачи в България - шеф...
Вина от сорт Совиньон Блан със ЗНП и ЗГУ “Черноморски район”
Варна. Совиньон блан е бял винен сорт грозде и е един от най-разпространените и търсени в света. Средно устойчив е на ниски зимни температури. Най-добри резултати...
Четирима приятели организират вкусни тематични пикници на красиви локации в България
Пред Bgtourism.bg Адриана Стефанова - един от четиримата кулинари и съорганизатор на тематичните уикенди
- Здравейте! Как и кога се зароди идеята да организирате тематични...
Гръцкият кулинарен експерт Даян Кочилас очарова гостите на Celestyal с първокласно шестстепенно дегустационно меню
Атина. Първокласно шестстепенно дегустационно меню изкушава гостите на ресторант "Галилео" на круизния кораб Celestyal Olympia. То е специално изготвено за криузната компания Celestyal от...
През октомври в София ще се проведе второто издание на Деня на отворените врати...
Интервю за Bgtourism.bg с г-н Хавиер Морал - търговско-икономически съветник при посолството на Испания в София
- Здравейте, г-н Морал! Благодаря ви, че отделихте време...
В този български град си похапват от най-вкусните и пресни италиански сирена
Висококачествената стока се зарежда веднъж месечно и пътува хиляди километри - от най-малкия търговец в Италия до трапезата на добричлии и клиентите на "Аморе...
Студентите от Институт по кулинарни изкуства впечатлиха преподаватели и публика с кулинарни иновации
Варна. Днес се проведе поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни...