Slide
Slide

Варна. Нова уникална вечер ще получат варненци и гостите на града, които са любителите на вкусните пици и на хубавите ароматни вина. Този път един от най-големите майстори на пици не само в България, но и в света – шеф Анатоли Колев, ще изненада своите гости в ресторант „Деликатесен – Стария Чинар“ на ул. Цариброд №25 в морската ни столица с черни пици в тематичната вечер Black & White Night на 24 август – събота, от 19 часа.

Розово фламинго завладя езеро край Бургас (снимки и видео)

Последното предизвикателство към варненци от шеф Колев, който вече има близо 19 години опит в правенето на пици, бяха розови, а те буквално очароваха клиентите на заведението. Сега шеф Колев ще предложи два вида ексцентрични черни пици с натурален квас.  

Първият вариант на майстора на пици е с мус от моркови, моцарела фиор ди лате, спек, сушени домати, пармиджано Реджано, а вторият – с доматен сос, моцарела, качокавалло, грилован артишок, мариновани чери доматки, свежа рукола. Цената на куверта е 20 лв. на човек. В него са включени една пица по избор и дегустация на два вида вина.

За втори път във Варна организират масово правене на пица

Припомняме Ви, че рецепта на шеф Анатоли Колев за пица е включена в Юбилейната кулинарна книга на Chelsea&Hammersmith, сред които има рецепти на шефове на „Мишлен“ ресторанти. През 2006 година Анатоли заминава за Великобритания, за да учи в Sussex Downs College. Като студент живее и работи в италиански ресторант в Брайтън. През 2010 г. на състезание в Неапол се класира на трето място в две категории -„здравословна пица“ и „пица акробатика“, а през 2012 година на световното състезание – „Pizza World Cup “ (Световната купа) в Рим печели сребърен медал измежду 400 пицари от цял свят. Днес организира благотворителни инициативи във Варна, както и интересни тематични вечери.

Сподели публикацията